home 2024. május 20., Bernát napja
Online előfizetés
A pacséri gyógyfürdőben járt dr. Pásztor Bálint
Talpai Lóránt
2024.05.09.
LXXIX. évf. 19. szám
A pacséri gyógyfürdőben járt dr. Pásztor Bálint

A magyarlakta települések hasonló ütemű fejlesztése a cél

Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke Pacsérra és Bácskossuthfalvára látogatott. A küldöttség tagjai között volt Juhász Bálint, a vajdasági tartományi parlament elnöke, Fremond Árpád, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke, valamint az MNT munkatársai, a VMSZ államtitkárai és a helyi önkormányzatok képviselői. A küldöttség tagjai a többi közt megtekintették a pacséri Eko kutat és gyógyfürdőt, Bácskossuthfalván pedig az általános iskola tornatermét és a művelődési ház felújított teraszát.

Szabolcski Szabolcs, Pacsér polgármestere az új Eko kút kapcsán kiemelte, hogy a beruházást az önkormányzat finanszírozta. Az új kútnak köszönhetően a pacsériak valóban tiszta vizet fogyaszthatnak, mivel a modern szűrőrendszer teljes mértékben kiszűr minden szennyeződést.

Ezután Szatmári Adrián, Topolya polgármestere Pacsér turisztikai fontosságára hívta fel a figyelmet, hiszen a gyógyfürdő immár az egész országban ismert. Mindezért és a további fejlesztések miatt is Topolya község számára kulcsfontosságú Pacsér és Bácskossuthfalva.

Az elhangzottakat kiegészítve Juhász Bálint, a vajdasági tartományi parlament elnöke arról beszélt, hogy Topolya községben két nagyon fontos hagyomány van. Az egyik, hogy hosszú-hosszú évek óta VMSZ-s polgármestere van a községnek, a másik pedig az, hogy a polgármester az összes település egyenletes fejlesztésére figyel. A VMSZ-nek elsődleges célja, hogy mindkét hagyományt továbbvigye, azaz egyik se szakadjon meg.

Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a közelgő választás céljáról beszélt. Véleménye szerint a pacsériak és a bácskossuthfalviak számára azért fontos a választás, hogy elkerüljék a szomszédos települések, például Bajmok sorsát. Az ottani helyi közösség ugyanis semmilyen jelentősebb fejlesztést nem hajtott végre az utóbbi időszakban. Pacséron viszont felépült a gyógyfürdő, Bácskossuthfalván pedig most újult meg a művelődési ház. A VMSZ elnöke szerint ha nem a VMSZ polgármesterei tevékenykedtek volna az eddigiekben, akkor vélhetően a Topolyához tartozó településeken sem valósultak volna meg jelentősebb fejlesztések. Mindez azért is fontos a közelgő önkormányzati választás kapcsán, mert a Vajdasági Magyar Szövetség egyik célja, hogy a magyarlakta települések egyformán fejlődjenek.

Fényképezte: Lorant Talpai

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..