home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
A nyugdíjasok olimpiájának győztesei
Kónya-Kovács Otília
2015.11.08.
LXX. évf. 44. szám
A nyugdíjasok olimpiájának győztesei

A muzslyai nyugdíjas-egyesületek sportszakosztályának tagjai harmadízben vettek részt Vrnjačka Banjában a nyugdíjasok olimpiáján, ahol sikert sikerre halmoztak, és az összesített pontszámok alapján bajnokok lettek.

A helyi nyugdíjasok edzését 2007 nyarán Szalma Károly indítványozta. A kezdeményezés sikeres volt, a tagok pedig alig várják a hétfő, illetve szerda délutánokat, amikor találkoznak. Ha egyszer megízleli az ember a sikert, még többet szeretne kihozni magából — vallják.

Arra a kérdésre, hogy hogyan érzik magukat a nagy győzelem után, Szalma Károly, a sportszakosztály vezetője röviden ezt válaszolta: teli szívvel! Mert erről álmodott, és az álma valóra vált.

Azt is elmondta, nem kímélték magukat, fáradságot nem ismerve gyakoroltak, hogy jól szerepeljenek, hiszen a csapat Nagybecskerek városát képviselte a megmérettetésen. Hétfőn és szerdán a muzslyai nyugdíjasok egyesületének otthonában, kedden és csütörtökön Nagybecskereken készültek, és jártak céllövészetre is. Több sportágban vetélkedtek. A főleg muzslyaiakból álló csapat kosárlabdában a 43. helyet szerezte meg a 98 csoport közül. Labdarúgásban 117 csapat vetélkedett, és a muzslyaiak az első helyen végeztek. Az eredményen annak ellenére meglepődtek, hogy mindent beleadtak a játékba, és egyedüliként a mezőnyben 14 gólt rúgtak összesen. A harmincnyolc sakkcsapat rangsorában ők végeztek a 23. helyen. Céllövészetben ugyancsak jeleskedtek: 4. helyezettek lettek 87 csapat közül. Igaz, pontszámuk megegyezett a harmadikéval, ám a sorrend alakulásában a tagok életkora (is) számít, a muzslyai csapat pedig „fiatalabb” nyugdíjasokkal versenyzett. Dartsban — mely sportágban 117 együttes mérte össze ügyességét — a második helyen végeztek, utána következett a staféta-gyorsgyaloglás, mely számban a 118 csapatból a hetedik helyet érdemelték ki — a 70 métert 1 perc és 22 másodperc alatt tették meg.

Az eredményt látva megállapíthatjuk: 128 csapatból elsőnek lenni nem kis teljesítmény!

A Vrnjačka Banja-i nyugdíjas-olimpián a bajnoki címhez Szalma Erzsébet, Tóth Mária, Kukola Ibolya, Milenko Kirilović, Borislav Grujin, Szalma Károly és Nagy András járult hozzá.
Gratulálunk, és további sok sikert kívánunk a sporttevékenységükhöz!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..