home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
A nyugdíjak és a nyugdíjkorhatár is emelkedik Szerbiában
2021.01.05.
LXXV. évf. 53. szám
A nyugdíjak és a nyugdíjkorhatár is emelkedik Szerbiában

Magasabb jövedelemre számíthatnak a jövőben a nyugdíjasok, azonban a nyugdíjkorhatár is emelkedik Szerbiában.

2021-től ugyanis 5,9 százalékkal emelkedett a nyugdíj az országban. A nők esetében viszont magasabb nyugdíjkorhatárt szabtak meg. Ennek értelmében a nők 63 évesen és 2 hónaposan mehetnek nyugdíjba, valamint legalább 15 munkaévük kell, hogy legyen.

A férfiak esetében nem változott a nyugdíjkorhatár. Ők továbbra is 65 évesen, 15 év bejelentett munkával vonulhatnak nyugállományba.

A svájci modell alapján az 5,9 százalékos emelés azt jelenti, hogy a nyugdíjasok 600-tól 6 ezer dináros emelésre számíthatnak, annak függvényében, hogy korábban mennyi volt a jövedelmük.

A decemberi nyugdíjak kifizetése ma kezdődik.

Forrás: subotica.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..