home 2024. október 18., Lukács napja
Online előfizetés
A nyugalom és a pihenés oázisa
Tóth Tibor
2024.07.30.
LXXIX. évf. 30. szám
A nyugalom és a pihenés oázisa

Az Adica Üdültetési Közvállalat által üzemeltetett, nyitott strandfürdő június 14-én tárta ki kapuit a fürdőzők előtt. A trópusi melegben nagyon sokan felkeresik a létesítményt, így nagy eséllyel az utóbbi évtized legjobb fürdőidényét zárhatja a közvállalat.

Juhász Tiborral, az Adica Üdültetési Közvállalat igazgatójával a nyár közepén az újdonságokról és a fürdőidénnyel kapcsolatos elvárásokról beszélgettem.

Az 50 000 négyzetméteren elterülő, parkosított strandfürdőben olimpiai, gyermek- és nyugdíjasmedence, vendéglők, kávézók, sportpályák, játszótér és nyugalmat árasztó zöld környezet gondoskodik a zavartalan kikapcsolódásról.

— A nyitás napjától kezdve igazi nyári időnk van. Tizenkét éve vagyok a közvállalat igazgatója, de ilyenre még nem emlékszem. Korábban előfordultak esős napok vagy hetek, most viszont nagy meleggel és magas hőmérsékletekkel tombol a nyár. Ennek eredménye, hogy hétvégenként 3000—3500 vendég is ellátogat hozzánk a két nap alatt, de a hétköznapokkal is elégedettek vagyunk, hétfőtől péntekig ugyanis összesen mintegy 3000 ember vált jegyet a nyitott strandfürdőbe. Nagy terhelés ez számunkra, de azért dolgozunk, hogy minőségi szolgáltatást nyújthassunk vendégeinknek. Az idei fürdőidénytől azok a vendégeink is használhatják a gyógyhatású termálvízzel feltöltött nyugdíjasmedencét, akik jegyet váltanak a strandfürdőbe, a nyugdíjasmedencét ugyanis a wellnessközpont termálvizével töltöttük fel. Azt gondoltuk, hogy a vendégeink kevésbé használják majd a gyógyvizes medencét, ám kellemesen csalódtunk, a 40 fokos melegben ugyanis tömegesen fürödnek a meleg vízben. A wellnessközpont is szolgált meglepetéssel, mert arra számítottunk, hogy a nyári időszakban a nagy meleg miatt drasztikusan csökkenni fog a forgalma, viszont az emberek továbbra is látogatják, és a létesítmény a decemberi-januári forgalom mintegy 60%-át most is kitermeli. A wellnessközpontba belépő vendégek egy karszalagot kapnak, mellyel díjmentesen léphetnek be a strandfürdő területére. Ezzel a lehetőséggel sokan élnek, aminek nagyon örülünk — mondta Juhász Tibor.


Juhász Tibor

A nyugdíjasmedencénél lévő csúszda nem üzemel, a közvállalat vezetőségének ugyanis el kellett döntenie, hogy továbbra is átlátszó vizet enged-e a medencébe, vagy inkább sötétbarna termálvizet. Utóbbi mellett döntöttek, és biztonsági okokból nem üzemeltethetik a csúszdát, a vízimentők ugyanis nem veszik észre, ha valakit baleset ér, és elmerül a sötét színű vízben.

A strandfürdőben több vendéglátóipari létesítmény működik. A nagy teraszos vendéglő napi menüt kínál, az olimpiai és a nyugdíjasmedence közötti gyorsétterem lángost, palacsintát és egyéb, tésztából készült ételekkel várja az érdeklődőket, az olimpiai medence végén, az ugróknál egy kávézó található, emellett pedig egy magánkézben lévő, gíroszt készítő gyorsétterem is működik a strandfürdő területén. A Delfin Úszóklub úszóiskolája véget ért, a napokban azonban két civil szervezet is indított úszásoktatást, melyre tömegesen jelentkeztek az adai és környékbeli gyerekek.

Elkészültek a tervek az akvaparkra vonatkozóan, mely az olimpiai medence lelátója mögötti füves területen kap helyet. A létesítmény csúszdákkal és más élményelemekkel lesz felszerelve.

— Célunk, hogy a termálvízzel feltöltött nyugdíjasmedence megmaradjon a középkorú és az idősebb korosztály számára a nyugodt pihenésre, a fiatalok pedig használhatják majd az akvaparkban helyet kapó csúszdákat és élményelemeket. Hiszem, hogy ez is sikeres beruházás lesz, és ezáltal még több fiatalt vonzunk hozzánk. Bízom benne, hogy az akvapark építése, mely Ada Község támogatásából valósul meg, az ősszel vagy a jövő év elején megkezdődik — mesélte az igazgató.

A wellnessközponttal kapcsolatban Juhász Tibor elmondta, a fedett részen lévő szauna, gőzfürdő és sókabin mellett igény mutatkozott még egy szauna létesítésére. A Tiszára néző, nyitott teraszon panorámaüveges, kültéri szaunát építettek, mely szintén beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A közelmúltban a wellnessközponton belül rehabilitációs egységet nyitottak meg, melyben partnerük a zentai Medica Netter orvosi és fizikoterápiás magánrendelő.


A wellnessközpont épülete

— Megfelelő szakemberek diagnosztizálják a különféle izom-, sport- és egyéb sérüléseket, és kiírják a rehabilitációt, melyet a wellnessközpont területén belül szintén szakemberek végeznek el. Sokan látogatják ezt az egységünket is. Magához a diagnosztizáláshoz nem kell jegyet vásárolni, mivel az orvos megközelítése másik ajtón történik, viszont amikor a páciens a rehabilitáció felvételére érkezik, akkor a pénztár érintésével tud bemenni a wellnessközpont területére. Az ősszel, a strandfürdő bezárása után a nyugdíjasmedencére feltesszük a túlnyomásos ballont, és vendégeink melegített folyosón át mehetnek a wellnessközpontból a padlófűtéses nyugdíjasmedencébe. Ezzel a beruházással megdupláztuk a vízterület nagyságát, hiszen a wellnessközpontban összesen 300 négyzetméter vízterület található, és a gyógyvizes nyugdíjasmedence is ekkora vízterülettel bír — tudtam meg Juhász Tibortól.


A termálvizes nyugdíjasmedence

Az olimpiai medence kristálytiszta vizében egyesek úsztak, mások lubickoltak a nagy melegben. Az adai Búrány András a szezon eleje óta rendszeres látogatója a strandfürdőnek. Leginkább a szép környezet és a tiszta víz vonzza, de nagyon tetszik neki, hogy a nyugdíjasok hatvannapos, kedvezményes belépőt válthatnak ki.

— Legtöbbet az olimpiai medencében tartózkodom, de gyakran használom a nyugdíjasmedencét is. Télen a wellnessközpontba is járok, hiszen a nyugdíjaskártyára gyűjtöm a pontokat, és a szükséges szám elérése esetén a nyugdíjasok ingyen mehetnek be a wellnessközpontba — mondta.


A kristálytiszta, átlátszó olimpiai medence

A strandfürdőbe 500 dinárt fizetve léphetnek be a felnőttek, emellett különféle idényjegyeket is kiválthatnak az érdeklődők, a wellnessközpontba pedig 2, 3, 4, 6 órára és egész napra szóló belépő vásárolható. Nyáron ezzel ingyen mehetnek be a strandfürdő területére is. A strandfürdő és a wellnessközpont teljes árjegyzéke, valamint a különféle kedvezmények megtekinthetőek az Adica Üdültetési Közvállalat (www.adica.rs) honlapján. Mindkét létesítmény a nyár folyamán 9 és 20 óra között várja látogatóit.

Fényképezte: Tóth Tibor

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..