home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
A nyolcaddöntő első két párja: Brazília–Chile, Hollandia–Mexikó
2014.06.24.
LXIX. évf. 26. szám
A nyolcaddöntő első két párja: Brazília–Chile, Hollandia–Mexikó

Horvátország–Mexikó 1:3 (0:0), Hollandia–Chile 2:0 (0:0)

A csoport, 3. forduló

Horvátország–Mexikó 1:3 (0:0)

Recife, Pernambuco Arena, 41 212 néző, vezette: Irmatov (üzbég)

Góllövők: Perišić a 87., illetve R. Márquez a 71., Guardado a 75., J. Hernández a 82. percben.

Horvátország: Pletikosa – Srna, Ćorluka, Lovren, Pranjić (Jelavić) – Rakitić, Modrič – Perišić, Vršaljko (Kovačić), Olić (Rebić) – Mandžukić.

Mexikó: Ochoa – Layún, F. Rodríguez, R. Márquez, Moreno, Aguilar – H. Herrera, J. Vázquez, Guardado (Fabián) – G. dos Santos (J. Hernández), Peralta (C. Pena).

A horvátoknak győzelem kellett volna a továbbjutáshoz, de a mexikóiak a kezdeti horvát fölényt sikeresen átvészelték, fokozatosan átvették az irányítást és teljesen megérdemelten győztek úgy, hogy a második félidőben, gólnélküli döntetlennél az üzbég bíró egy büntetőt nem is ítélt meg a javukra. A másik meccsen Brazília Neymar két, Fred és Fernandinho 1-1 góljaival, amire csak Matip tudott válaszolni, 4:1-re legyőzte Kamerunt. Jobb gólkülönbségének köszönhetően Brazília lett a csoportelső, Mexikó előtt. A nyolcaddöntő első két párja: Brazília–Chile, Hollandia–Mexikó.

Szalai Attila karikatúrája

Tekintse meg a TÁBLÁZATOT!


B csoport, 3. forduló

Hollandia–Chile 2:0 (0:0)

Sao Paulo, Arena Corinthians, 62 996 néző, vezette: Gassama (gambiai)

Góllövők: Fer a 77., Depay a 92. percben.

Hollandia: Cillessen – Janmaat, Vlaar, De Vrij, Blind, Kuyt (Kongolo) – N. de Jong, Wijnaldum, Sneijder (Fer) – Robben, Lens (Depay).

Chile: C. Bravo – F. Silva (Valdivia), Medel, Jara – Isla, F. Gutiérrez (Beausejour), Aránguiz, M. Díaz, Mena – A. Sánchez, Vargas (Pinilla).

A csoportelsőséget eldöntő találkozóra a tét rányomta a bélyegét és a viszonylag kevés helyzetet hozó mérkőzésen a hollandok egy hajrában és egy a ráadás perceiben szerzett góllal vívták ki a győzelmet. A becserélt Fer fejessel juttatta vezetéshez a narancsmezeseket, majd Robben megiramodása után a másik csereember, Depay állította be a végeredményt. A másik mérkőzésen Spanyolország Villa, Torres és Mata góljaival 3:0-ra verte Ausztráliát. A csoportból az első Hollandia és a második Chile jutott tovább.

Tekintse meg a TÁBLÁZATOT!

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..