home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
A nemzeti tanácsok és a kultúra II.
Tóth Imre
2016.03.14.
LXXI. évf. 10. szám
A nemzeti tanácsok és a kultúra II.

2016. március 2-án Szabadkán is bemutatták a Vajdasági Művelődési Intézet és a tartományi ombudsmani iroda közös kiadványaként megjelent tanulmánykötetet. A könyv azzal a céllal készült, hogy a nemzeti tanácsok számára több szemszögből is megvilágítsa a kultúra területét — nyilatkozta a sajtónak a szabadkai bemutatón Vukašinović Éva tartományi ombudsmanhelyettes.

A kötet készítése során több szakembert szólaltattak meg, akik különböző megközelítésből írtak a témáról, így a művelődés igen széleskörűen van bemutatva. Fontos, hogy most, amikor készül a kisebbségi akcióterv, a tanulmánykötet is hozzájárulhat a különböző megoldások kidolgozásához.

A tartományi ombudsmani iroda egyébként is követi az akcióterv meghozatalának folyamatát, és eddig már számos hibára mutatott rá. Ezek közül néhány a kötetben is szerepel. A könyv nemcsak elméleti szinten foglalkozik a kultúrával, hanem gyakorlati megoldásokat is kínál a nemzeti tanácsok számára. Nagyon fontos, hogy a szerzők között jogászok is vannak — emelte ki Vukašinović Éva.

A nemzeti tanácsok és a kultúra II. című tanulmánykötetben tizenhat ismert szakember írása olvasható, a könyv szerkesztői pedig Miroslav Kevešdi, Duško Radosavljević és Vukašinović Éva. A könyvet előzőleg már Újvidéken és Nagybecskereken is bemutatták. Mindhárom eseménynek jó visszhangja volt, a közönségnek ugyanis lehetősége volt közvetlenül a szerzőktől kérdezni.


Szabó Attila felvételei

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..