home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
A nemi egyenjogúság jelentőségéről beszélt Kovács Elvira a szerb parlamentben
2021.05.18.
LXXVI. évf. 19. szám
A nemi egyenjogúság jelentőségéről beszélt Kovács Elvira a szerb parlamentben

A képviselőház Európai Integrációs Bizottságának elnöke felszólalásában kiemelte, hogy a nők és a férfiak közötti egyenlőség fontos Szerbiának.

Kovács Elvira emlékeztetett, hogy a bizottság hétfői ülésén a nők és a férfiak foglalkoztatottságáról, valamint a társadalomban és a gazdaságban betöltött szerepükről tárgyaltak. A cél az, hogy ennek kapcsán a szerbiai törvényeket és az Európai Unió által előírtakat összhangban hozzák egymással. Ezt egy akcióterv segíti majd a jövőben, amely a nemek közötti diszkriminációt szeretné felszámolni.

Az oktatást érintő törvénymódosításról, a középiskolák és a digitalizáció kapcsolatáról is beszélt parlamenti felszólalásában Kovács Elvira. A Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője elmondta, előremutató, hogy némely oktatási intézménybe a beiratkozást már online is el lehet intézni. Felhívta a figyelmet továbbá annak jelentőségére, hogy a digitális információs rendszeren belül a Szerbiában jelen lévő nyolc kisebbségi nyelven is elérhető az ügyintézés, ami nagy előrelépést jelent.

Fotó: Szerbiai RTV

Forrás: Szerbiai RTV, Magyar Szó

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..