home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
A nagydisznó megeszi a kisdisznót
VITKOVIĆ Aleksandar
2015.05.05.
LXX. évf. 18. szám
A nagydisznó megeszi a kisdisznót

Szerbiába érkezett a német húskirály címmel jelentetett meg egy írást a múlt héten a belgrádi Informer napilap. A cikk szerint a szerb kormány egyetértési megállapodást kötött Európa legnagyobb hústermelő vállalatával, a Tönnies Holdinggal, és ennek értelmében a német nagyvállalat csaknem négyszázhúszmillió eurót fektet be Szerbiába. Ebből húsz új sertéstelep épül majd, elsősorban Bánátban és Szerémségben, valamint az ország központi részén. Az első öt farm alapját — Nagykikindán, Begaszentgyörgyön, Zichyfalván, Pancsován és Kevevárán — várhatóan már az idén nyáron lefekteti a német nagyvállalat. A leendő sertéstelepekről évente csaknem hárommillió sertés kerül a vágóhidakra. A befektető elszántságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy évente mintegy tizenhétmillió sertést állít elő és dolgoz fel a Tönnies termelési hálózata. A nagyvállalat évi forgalma pedig meghaladja az 5,6 milliárd eurót.

Kedves olvasó, a teljes cikket a Hét Nap nyomtatott kiadásában olvashatja el!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..