home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
A muzslyaiak büszkeségei: a fiatalok!
Borbély Tivadar
2023.03.20.
LXXVIII. évf. 11. szám
A muzslyaiak büszkeségei: a fiatalok!

Egy közösség, egy település megmaradása attól (is) függ, hogy a helyi fiatalok mekkora szerepet vállalnak a mindennapi társadalmi életben. Mennyire fontos számukra anyanyelvük, hagyományaik, kultúrájuk megmaradása, mennyire gondolkodnak közösségben, és rejlik-e bennük közösségépítő erő.

Muzslyán nemrégiben egy olyan általános és középiskolásokból álló fiatal csapat verbuválódott össze, amelyre a helybeliek (sőt, a környékbeliek is) felnéznek és büszkék. Lelkesek, önzetlenek, önkéntes munkájuk nem ismer határokat.

Nap mint nap azon fáradoznak, hogy segítséget nyújtsanak más civil szervezetek rendezvényeinek lebonyolításában, illetve saját ötleteikkel is gazdagítsák a település társadalmi életét.

Sokan közülük a muzslyai plébánia animátoraként tevékenykednek egy-egy oratórium alatt, mert fontosnak tartják a gyerekekkel való foglalkozásokat. Mások a helybeli Ifjúsági Fórum tagjai, akik különféle jótékonysági akciókkal, sportnapokkal, előadásokkal és szórakoztató estekkel teszik színesebbé a fiatalok mindennapjait.

Rájuk figyeltek föl Muzslya Helyi Közössége Tanácsának tagjai, és a minap egy fogadás keretében a közösségért tett önzetlen, önkéntes és segítőkész munkájukért köszönőlevéllel jutalmazták meg őket.

Kedves ifik, megérdemeltétek!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..