home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
A muzslyai iskolában megemlékeztek a magyar kultúra napjáról
Borbély Tivadar
2020.01.25.
LXXV. évf. 4. szám
A muzslyai iskolában megemlékeztek a magyar kultúra napjáról

1989 óta ünnepeljük január 22-én a magyar kultúra napját annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt.

A muzslyai Szervó Mihály Általános Iskola központi épületének előcsarnokában alkalmi műsorral emlékeztek meg e jeles ünnepnapról.

Szavalatokkal és énekekkel felléptek az iskola alsós és felsős tanulói: Molnár Rita, Bacsó Letícia, Csiszár Rihárd és Kormányos Ákos, valamint a Méhecske énekcsoport. Molnár Attila iskolaigazgató lapunknak nyilatkozva elmondta, hogy a tanintézmény tanulói évtizedek óta számtalan sikert és szép eredményt érnek el a szavaló- és prózamondó versenyeken.

— Fogalmazásaik és verseik már többször megjelentek a helyi Muzslyai Újságban, valamint néhány heti- és gyermeklapban is. Fontos kiemelni azt a tényt, hogy a diákok közül valamennyien aktívan tevékenykednek a Muzslai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben is — tette hozzá Molnár.

Tekintse meg a szerző képes beszámolóját:

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..