A műszempilláról

A műszempilláról

Minden hölgy hosszú, sűrű szempillákat szeretne, amelyek álmodozóvá, sőt csábítóvá varázsolják a tekintetet. Noha nem mindenkit áldott meg a sors ilyen kiváltsággal, mégsem kell csüggedni: íme itt van a legújabb divatőrület, a szempilla-beültetés.

A tincses szempilla-beültetés során a meglevő pillák tövébe ragasztjuk tincsenként a műszempillát. Egy tincs hét szálból áll, és annyi kerül a szem köré, amennyit a megrendelő kíván, illetve amennyit mi, szakemberek jónak látunk. Van, aki sűrűre kéri, van, aki megelégszik csupán néhány tincs beültetésével is.

A műszempillák felragasztása gumi alapú, bőrbarát, antiallergén hatású ragasztóval történik, amelynek hatására a tincs egy héttől tíz napig is a helyén marad. Ehhez persze elővigyázatosságra van szükség: aki például ilyen műszempillát ragasztat fel magának, ne aludjon hason, és ne tegye ki az arcát — főként a szemkörnyéket — erős dörzsölésnek. Csakis vattapamaccsal, sminklemosó szivaccsal szabad eltávolítani a szem körüli festéket, és amennyiben lehet, mellőzzük a szem dörzsölgetését is.

Én ezt a fajta szempillapótlást inkább alkalmi jelleggel ajánlom, például esküvőre, bankettre vagy egyéb ünnepi alkalomra, amelyen nagyon fontos a csinos megjelenés.

Ellentétben az ún. 3D-s műszempillákkal, ez a tincses beültetés sokkal természetesebbnek hat, nem szükséges hozzá erős, néha bőrallergiát kiváltó ragasztó, és nem utolsó sorban jóval olcsóbb is.              

Képgaléria

Cikkünk további képei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Szépség rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

A műszempilláról
Szépség
  • GYURKOVICS Virág
  • 2016.02.22.
  • LXXI. évfolyam 7. szám
A műszempilláról
Szépség
  • Összeállította: GYURKOVICS Virág
  • 2016.01.17.
  • LXXI. évfolyam 2. szám
Facebook

Támogatóink