home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
„A mi március 15-énk!”
(—)
2015.03.18.
LXX. évf. 11. szám
„A mi március 15-énk!”

Országszerte az 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra emlékeztek — A magyar miniszterelnök levelet küldött a határon túli magyaroknak

Országszerte az 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra emlékeztek

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 167. évfordulója alkalmából katonai tiszteletadás mellett vonták fel Magyarország nemzeti lobogóját az Országház előtt. Az ünnepi ceremónián jelen volt Áder János köztársasági elnök, Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a kormány több tagja és Benkő Tibor, a Magyar Honvédség vezérkari főnöke. A lobogó felvonása után a Nemzeti Lovas Díszegység és a Magyar Honvédség Központi zenekara vezetésével ünnepi díszmenet indult a Nemzeti Múzeumhoz. A Múzeumkertben megtartott díszünnepségen beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester is. Orbán Viktor ünnepi köszöntőjében a szabadságot és a nemzeti függetlenséget nevezte a magyar történelem páros vezércsillagának, vérvonalának. A miniszterelnök továbbá azt hangsúlyozta, hogy a szuverenitásért folytatott küzdelmet nem szabad abbahagyni. Mint mondta, az elmúlt években ismét egy erős magyar nemzet kezdett el kovácsolódni. A központi ünnepségen kívül számos magyarországi településen tartottak megemlékezéseket az évfordulón.

A magyar miniszterelnök levelet küldött a határon túli magyaroknak

A magyar miniszterelnök levélben köszöntötte a határon túl élő magyarokat. Az üzenetet számos Kárpát-medencei ünnepségen felolvasták. A magyar kormányfő sorai rámutattak, hogy hosszú évszázadok elnyomása után 1848. március 15-e mutatta meg, milyen életerős és bátor nemzet a magyar. A népek tavaszán csak egyetlen ország volt, ahol nem hunyt ki pillanatok alatt a szabadság őrtüze. Orbán Viktor a levelében továbbá azt hangsúlyozta, hogy a magyar szabadság üzenete Pestről, a Nemzeti Múzeum lépcsőiről indult el, de az egész hazában visszhangra talált. Ma is úgy gondoljuk, hogy a magyarok szabadságát csak a magyarok vívhatják ki: összefogással, munkával és egyetértéssel.

(AZ MTI felvétele)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..