home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
A mi környezetünk — a mi jövőnk! faültetési program
Hodolik Boglárka
2021.03.27.
LXXVI. évf. 12. szám
A mi környezetünk — a mi jövőnk! faültetési program

A VMSZ Ifjúsági Fórum elindította A mi környezetünk — a mi jövőnk! elnevezésű, tartományi szintű faültetési akcióját.

A program célja a vajdasági városi/községi zöldterületek növelése, illetve újak kialakítása. Ezt egy szimbolikus program keretében valósítják meg, hiszen a Vajdaságban magyar tannyelvű osztályba iratkozó elsős gyermekek számára egy-egy facsemetét ültetnének el minden évben, vagyis az elmúlt évek alapján megközelítőleg 1400 facsemetét. Ma Királyhalmon az iskolánál szép számban gyűltek össze a lelkes önkéntesek.

— A mai napon folytatódik az az akció, amely során 1400 facsemetét szeretnénk elültetni Vajdaság-szerte — mondta Kiss Nándor, a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fórumának elnöke, köztársasági parlamenti képviselő. — Ez az idei évben tizenegy önkormányzatot fed le. A faültetési akció annak a tavaszi programnak a része, amellyel szeretnénk felhívni a figyelmet a környezetvédelemre és a környezettudatosságra. Azért beszélünk 1400 facsemetéről, mert az elmúlt évek során nagyjából ennyi gyermek iratkozott magyar tannyelvű osztályba. Szeretnénk az elkövetkezendő években is annyi új fát ültetni, amennyi új magyar diák lesz. A munkába nemcsak a helyi fiatalokat, hanem az itteni embereket és civil szervezeteket is bevonjuk, így ez egy teljes közösséget megmozgató akcióként működik.


Kiss Nándor

Az eseményen részt vevőket meleg teával és zsíros kenyérrel kínálták a munka után.

A VMSZ Ifjúsági Fórumának elnöke megköszönte a segítséget, és hangsúlyozta, mennyire fontos, hogy minél szélesebb körben elterjedjen ez a program. 

Fényképezte: Hodolik Boglárka

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..