home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
A mese szárnyán
Szilágyi Edit
2008.10.29.
LXIII. évf. 44. szám
A mese szárnyán

Az első bátor fellépő: Pintér LillaAz óbecsei Népkönyvtárban a reneszánsz évében és Mátyás királyra emlékezve igen tartalmas, szép élményt nyújtó mesemondó versenyt tartottak kisiskolások részvételével.
Varnyú AdélA mese olvasva kel életre - hangzott el a köszöntőbeszédben, a könyv...

Az első bátor fellépő: Pintér Lilla

Az óbecsei Népkönyvtárban a reneszánsz évében és Mátyás királyra emlékezve igen tartalmas, szép élményt nyújtó mesemondó versenyt tartottak kisiskolások részvételével.

Varnyú Adél

A mese olvasva kel életre - hangzott el a köszöntőbeszédben, a könyvtár ezért fogadja, hívja és szeretettel várja az olvasni vágyókat. A könyvek birodalma csakugyan egy csodálatos világ, ahol nyugodtan lehet válogatni a könyvek között, és kényelembe helyezkedve lapozgatni a szép kiadványokban, de fontos dolgokat is meg lehet beszélni.

A szabadkai Gyermekszínház produkciója

A községi mesemondó verseny sikeresen szereplő diákjait vándorserleggel jutalmazták meg.

A díjazott óvodások felkészítőikkel és az igazgatónővel

A mesemondáson kívül képkiállítás is volt az óvodások számára. A több mint 100 képet Karaba Mária rajztanárnő értékelte.

A díjazott iskolások és tanítóik

A mesemondó versenyre igen sok diák érkezett, a díszterem teljesen megtelt. Tíz első és második osztályos, valamint tizenegy harmadik és negyedik osztályos gyermek mutatta be a mesemondás tudományát a jelenlévőknek.

Kinka Erzsébet, a könyvtár igazgatónője

A kisiskolások csoportjában vigaszdíjat Koliger János kapott. Első helyezett Pintér Lilla, második Bezeg Bettina, harmadik pedig Kiskomáromi Zsombor lett.
A harmadikosok és a negyedikesek kategóriájában kiváló eredményt Benkő Edina ért el, első Varnyú Adél lett, a második helyen Albert Éva, a harmadikon pedig Balasa Rita végzett.
Amíg a bírálóbizottság tagjai: Koncz Erzsébet, Ferencz Magdolna és Rajsli Tünde elvonultak, hogy meghozzák döntésüket, a kisdiákokat és kísérőiket a szabadkai Gyermekszínház tagjai Csipet kutya kalandjaival szórakoztatták - fergeteges sikert aratva.
A mesemondó versenyt támogatta a Szekeres László Alapítvány, valamint az óbecsei Toplana, a Gas és a Vodokanal.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..