home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
A mese lelki táplálék
Kónya-Kovács Otília
2008.11.26.
LXIII. évf. 48. szám
A mese lelki táplálék

A nagybecskereki Petőfi Művelődési Egyesületben mesedélutánt és mesemondó versenyt rendeztek, amelyen szép számban megjelentek az alsós nagybecskereki, szentmihályi és muzslyai kis mesemondók. A Kovács Jolánka magyar szakos tanárnő, könyvtáros, Szabó Anna tanítónő és Szekeres Rozália magyar...

A nagybecskereki Petőfi Művelődési Egyesületben mesedélutánt és mesemondó versenyt rendeztek, amelyen szép számban megjelentek az alsós nagybecskereki, szentmihályi és muzslyai kis mesemondók. A Kovács Jolánka magyar szakos tanárnő, könyvtáros, Szabó Anna tanítónő és Szekeres Rozália magyar szakos tanárnő összetételű zsűrinek nem volt könnyű dolga, hiszen nagyon sok szép mesét mondtak a gyerekek.
Az elsősök közül első díjban részesült a szentmihályi Kószó Lenke, második helyezett lett az ugyancsak szentmihályi Visi Krisztina. A másodikosoknál első díjban részesítették Lukács Annát, a nagybecskereki Sonja Marinković Általános IskolA diákját, második lett Karl Dávid, harmadik pedig Ormai Tamás, mindketten a muzslyai Szervó Mihály Általános Iskola tanulói. A harmadikosok csoportjából első díjas lett a nagybecskereki Kovács Imola, második az ugyancsak nagybecskereki Gyémánt Klaudia. A negyedikes versenyzők Szentmihályról érkeztek, a legjobb lett Gyarmati Roland, őt követte Maja Molac.
A zsűri minden gyereket dicséretben részesített, hisz, mint Szekeres Rozália mondta, kevés mese ismétlődött és nagyon sajátos előadásokat hallottak. Voltak, akik mutatták is, hogyan viselkedett a mesehős, ezzel is jelezve, mennyire beleélték magukat a történetbe. A gyerekek számára (még az ötödikeseknek is!) lelki táplálék a mese, és mindegyikből levonhatjuk a tanulságot. A diákok beleélik magukat a mesék világába, ezzel a képzelőerejük, a fantáziájuk, a szókincsük gyarapodik.
Petrovics Éva, a Petőfiben működő játszóház egyik vezetője elmondta, több mint hatvan meseillusztráció érkezett a mese napjára meghirdetett rajzpályázatukra. Topalov Olivera rajztanárnő értékelte a gyerekek munkáit, akik a kedvenc meséjük egy mozzanatát rajzolták le vagy festették meg. Az elbírálásnál figyelembe vette a rajzok térbeli elhelyezését, a látvány- és mozgásábrázolást, a kreativitást. Az óvodások kategóriájában a legszebb rajzot Bukosza Márk készítette a nagybecskereki Kolibri óvodából, az elsősök közül pedig Mészáros Norbertet, a Sonja Marinković Általános Iskola diákját díjazta a tanárnő. A másodikosok közül a muzslyai Kónya Anita alkotása lett a legszebb, a harmadikosok közül könyvjutalomban részesült a nagybecskereki Lackó Inesz, a negyedikes tanulók csoportjában a muzslyai Törköly Krisztiánt jutalmazták.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..