home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
A megnyugvás és a lelki béke helye
(monaRa)
2013.08.14.
LXVIII. évf. 33. szám
A megnyugvás és a lelki béke helye

Nagykikindán véget ért a VII. Kórustábor

Tápai Róbert, a Pásztor Vera Bánsági Pedagógusok Egyesületének elnöke örömmel számolt be az idei kórustáborról, mely július 15-étől 22-éig tartott. Elégedetten nyugtázta, hogy a lehetőségekhez képest — pályázati pénzekből és támogatók segítségével — a lehető legjobbra sikeredett a tábor Gyombolai Bálint budapesti karvezető segítségével.
A résztvevők Versecről, Ürményházáról, Bácsföldvárról, Törökbecséről, Óbecséről, Szajánból és Nagykikindáról érkeztek. A helyszín a jól megszokott Szent József-templom és annak kollégiuma volt. Összesen 35 kórustag lépett közönség elé a helyi Assisi Szent Ferenc-plébániatemplom oltára előtt. Gyombolai Bálint karvezető egyszólamú gitárkísérettel kánont, négyszólamú énekeket, illetve afrikai spirituálékat vezényelt a fellépéseken. A közönség évről évre szívesen jár el ezekre a koncertekre, melyek egyfajta megnyugvást, lelki békét nyújtanak. 
Kószó Andor, aki első alkalommal vett részt a táborban, így vélekedett:
— Mivel nagykikindai vagyok, már sokat hallottam a kórustáborról, de eddig még nem volt sajnos alkalmam részt venni egyiken sem, mivel a népitánc-táborok foglalták le az időmet. Az idén most erre is kiszoríthattam az időmből — és nem bántam meg. Sőt, máris várom a jövő évi rendezvényt. A próbákon, a szünetekben, az esti programok alkalmával minden a zenéről szól, s mivel ez a mindenem, minden az ínyemre volt, még a környezet és a társaság is, amelybe belecsöppentem.
Tápai Róbert minden évben odaadó munkával szervezi meg ezt a tábort segítőivel. Az idén sem volt ez másként: húsz önkéntes segédkezett az előkészületekben és a tábor ideje alatt. Közéjük tartozik Nagyiván Adrián. Ő így nyilatkozott:
— Nekem teljesen mindegy, hogy milyen munkával bíznak meg — szívesen elvégzek mindent, mert szeretek ennek a közösségnek a részévé válni, még ha nem is énekelek. Remélem, Robinak jövőre is szüksége lesz rám, mert a társaság  nagyon összeszokott, mint egy nagy család, éppolyan.
A főszervező és Bálint elárulták: jövőre új koncepció szerint szeretnék megszervezni a rendezvényt — főleg a visszatérők számára — ne váljon unalmassá. Gondoltak arra is, hogy meghosszabbítják a tábor időtartamát, a koncertek helyszínét pedig bővítenék, ám mindez pénz kérdése. 
A tábort az idén Nagykikinda község, a Bethlen Gábor Alap, az ürményházi SOS vállalat és a nagykikindai Triplex pékség támogatta.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..