A mazsorett adai gyöngyszemei

A mazsorett adai gyöngyszemei

A Venus+ Táncklub 1998-ban alakult meg, és az idők során egyre többféle táncstílust ölelt fel. Mivel nagy igény mutatkozott a mazsorettre, újításként 2004 óta lehet a klubban elsajátítani ezt a mozgásformát. A mazsorett pozitív hatásairól Gordos Evelinnel beszélgettünk.

— Az egyesület vezetői külföldről hívtak oktatókat, és én is tőlük sajátítottam el a táncelemeket, a későbbiekben pedig már a videoanyagok is a segítségünkre voltak. Akkoriban még nagyobb igény volt a tradicionális stílusra, és mivel működött az adai fúvószenekar, vele együtt dolgoztunk. Jómagam táncosként vettem részt a csoport munkájában, melyet az édesanyám, Boros Márta és Petrics Zoltán vezetett. Mivel édesanyám külföldön él, Zoltán pedig nemrégiben elhunyt, ezért mi, a régi táncosok vettük át a csoportok vezetését — tudtuk meg Evelintől.


Gordos Evelin

Evelin nemcsak csoportvezetőként tevékenykedik az egyesületben, hanem koreográfusként, szervezőként is. Jelenleg negyvenöt gyerek táncol három korcsoportban.

— Gyakran át kell tenni a gyerekeket egy másik csoportba, hiszen ha kinövik a minicsoportot, akkor átkerülnek a kadétba, majd a juniorba. Ez nekik is fontos váltás és előrelépés. Érdemes mielőbb elkezdeni a mazsorettet, hiszen ez az egyik legjobb testtartásjavító mozgásforma. A legkisebbekkel gyakran végzünk sétálós gyakorlatokat, hogy a lábak befelé fordulását, a bokasüllyedést vagy a lúdtalpat korrigáljuk. Igyekszünk megtanítani nekik a helyes lépést, mely még alakulhat náluk, hiszen annyira fiatalok ilyenkor az izmaik, a szalagjaik, hogy ekkor még nem fájdalmas a korrekció, mint később, idősebb korban. A kényszeres korrigálás később gyulladást okozhat, ezért érdemes mielőbb kezelni a gondot. Fontos, hogy már fiatalabb korukban hangsúlyozzuk nekik, hogy húzzák ki magukat, ne lógassák a fejüket, spicceljen a lábfejük — mondta Evelin.

Mivel hamarosan beindul az idei versenyszezon, a táncklub nemrég egy felhívást tett közé, hogy támogatókat keres, akik segítik az utazások vagy a ruhák varrattatásának finanszírozását.

— Ada Község minden évben támogatja az őszi kulturális rendezvényünket, emellett pedig felkeressük a nagyobb cégeket, hogy aki tud, az támogasson bennünket, a tagsági díjból ugyanis nem tudjuk kifizetni a versenyek útiköltségét és a fellépőruhák elkészíttetését. Két komplett ruhánk már varrattatáson van, és nagyon örülnénk, ha valaki hozzájárulna az egyesületünk munkájához — fűzte hozzá Evelin, aki már el is kezdte a csapatok felkészítését az előttük álló versenyekre.


Teljes „harci díszben”

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Ép Testben rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

A mazsorett adai gyöngyszemei
Ép Testben
A mazsorett adai gyöngyszemei
Ép Testben
Facebook

Támogatóink