home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
A matematika lehet játék is
Bíró Tímea
2019.03.06.
LXXIV. évf. 10. szám
A matematika lehet játék is

Minden hónap utolsó szombatján a szabadkai Újfalu helyi közösségének terme kitárja kapuit nem csupán a matematikát kedvelő gyerekek előtt. A Játékklubban nemcsak tanulhatnak és fejlődhetnek a nebulók, hanem barátságokat is köthetnek a hasonló érdeklődésű társaikkal.

A 9.30-tól 11 óráig tartó foglalkozások elsődleges célja, hogy gondolkodni tanítson. Zita Diana tanárnő lapunknak elmondta, hogy a matematikát játékos módon közelíthetik meg a gyerekek:

— A foglalkozásokon többnyire matematikai játékokkal fogunk foglalkozni, és igyekszem felkelteni a résztvevők figyelmét a matematikai gondolkodás iránt. Ilyen például a kombinatorikai vagy a valószínűségi gondolkodásra való nevelés, a stratégiai gondolkodás fejlesztése, a nyerési esélyek latolgatása. Különféle társasjátékokkal gazdagítjuk a másfél órás foglalkozásokat, például az Ember, ne mérgelődj! elnevezésűvel, ha ugyanis megváltoztatjuk a játékszabályokat, akkor megváltozik a játék menete, könnyíthetünk és nehezíthetünk is rajta. Olyan alsó tagozatos gyerekeket várok, akik szeretnének másfajta gondolkodásmódot megtapasztalni, mint amilyet az iskolában mutatnak nekik.

A helyek száma korlátozott, a legcélszerűbb 8—12 fős csoporttal dolgozni. Ha ezen felül lesz a jelentkezők száma, akkor két csoportot indítanak a szervezők. A foglalkozás előtt legkésőbb öt nappal tudnak jelentkezni az érdeklődők a 060/64-63-006-os telefonszámon vagy a dianazita75@gmail.com e-mail-címen.


Részletek az első Játékklubról:
https://tehetsegek2018.wordpress.com/2019/02/26/1-jatekklub/

Helyszín: Újfalu helyi közösségének terme (változás esetén minden jelentkezőt értesítünk)
Cím: Gaj utca 50. (Gajeva — bejárat a kis utcából)

Tervezett időpontok: március 30-a, április 27-e, május 25-e, június 29-e

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..