A matematika lehet játék is

A matematika lehet játék is

Minden hónap utolsó szombatján a szabadkai Újfalu helyi közösségének terme kitárja kapuit nem csupán a matematikát kedvelő gyerekek előtt. A Játékklubban nemcsak tanulhatnak és fejlődhetnek a nebulók, hanem barátságokat is köthetnek a hasonló érdeklődésű társaikkal.

A 9.30-tól 11 óráig tartó foglalkozások elsődleges célja, hogy gondolkodni tanítson. Zita Diana tanárnő lapunknak elmondta, hogy a matematikát játékos módon közelíthetik meg a gyerekek:

— A foglalkozásokon többnyire matematikai játékokkal fogunk foglalkozni, és igyekszem felkelteni a résztvevők figyelmét a matematikai gondolkodás iránt. Ilyen például a kombinatorikai vagy a valószínűségi gondolkodásra való nevelés, a stratégiai gondolkodás fejlesztése, a nyerési esélyek latolgatása. Különféle társasjátékokkal gazdagítjuk a másfél órás foglalkozásokat, például az Ember, ne mérgelődj! elnevezésűvel, ha ugyanis megváltoztatjuk a játékszabályokat, akkor megváltozik a játék menete, könnyíthetünk és nehezíthetünk is rajta. Olyan alsó tagozatos gyerekeket várok, akik szeretnének másfajta gondolkodásmódot megtapasztalni, mint amilyet az iskolában mutatnak nekik.

A helyek száma korlátozott, a legcélszerűbb 8—12 fős csoporttal dolgozni. Ha ezen felül lesz a jelentkezők száma, akkor két csoportot indítanak a szervezők. A foglalkozás előtt legkésőbb öt nappal tudnak jelentkezni az érdeklődők a 060/64-63-006-os telefonszámon vagy a dianazita75@gmail.com e-mail-címen.


Részletek az első Játékklubról:
https://tehetsegek2018.wordpress.com/2019/02/26/1-jatekklub/

Helyszín: Újfalu helyi közösségének terme (változás esetén minden jelentkezőt értesítünk)
Cím: Gaj utca 50. (Gajeva — bejárat a kis utcából)

Tervezett időpontok: március 30-a, április 27-e, május 25-e, június 29-e

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Szabadkai Napló rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink