home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
A márványtól a dzsungelmintáig
Gyulai Özvegy Andrea
2021.06.30.
LXXVI. évf. 25. szám
A márványtól a dzsungelmintáig

Izgalmas trendeket követhetünk 2021-ben, ami a hidegburkolatokat illeti. A régebbi típusok is népszerűek, ám sok-sok újdonsággal is találkozhatunk, amikor válogatni kezdünk.

Betonhatás

Úgy tűnik, hogy a nagy méretű burkolólapok, ezek közül is a betonhatásúak a legmenőbbek, továbbra is velünk maradnak, sőt úgy is fogalmazhatnánk, hogy bérletet váltottak az örökzöldek listájára. Vitathatatlan pozitívumuk az optikai jelenlétük, hiszen lenyűgöző, a nagyobb helyiségeket hangsúlyozó látvánnyal koronázzák meg a belső tereket. Ami még nagyon lényeges, hogy a szürke semleges szín, és ehhez az alaphoz már szinte minden kombinálható. Nem mellékes azonban a stílus sem, elsősorban a minimál, illetve a modern berendezésű enteriőrökbe tudom elképzelni az ilyen lapokat, de igazán illenek a klasszikus és a rusztikus belsőkbe is.

Előnyükre válik még az is, hogy könnyen tisztíthatóak. Amikor lerakják őket, akkor nagyon precíz munkára van szükség, melyet mindenképp szakemberre kell bízni, kiváltképp, ha extra nagy méretű csempékre esett a választásunk.

Klasszikus pepita

A fekete-fehér kombináció imádata örökös, még akkor is, ha pepitában képzeljük el, vagy csak akkor igazán. Nem mindennapi látványt alkothatunk általa az enteriőrünkbe. Ez a kombináció bármilyen színnel jól ötvözhető. Stílusban sem kíván kompromisszumot. Azt azonban mindenképp elmondanám, hogy vagy csak a padlón, vagy csak a falon alkalmazzuk. Mindkét helyen túl sok lenne, sőt idegesítő hatást keltene.

Cementlap

A klasszikus stílushoz tartozó cementlap burkolatok szintén rendkívül közkedveltek. Felületük lehet színes, mintás, stilizált növénymintás vagy geometrikus mintás. Alkalmazásukkal egyedi látványt érhetünk el otthonunkban. Keverhetünk többféle mintát, de a színekkel nagyon óvatosan bánjunk, ügyeljünk arra, hogy harmonizáljanak egymással.

Retró

Manapság hódítanak a retró jellegű, virágmintás, valamint a kis méretű csempék, melyektől barátságos lesz az otthonunk. Hozzájuk bátran választhatunk akár modern, mediterrán vagy rusztikus berendezést is. Ez a burkolat megengedi, vagy ha úgy tetszik, elviseli a stílusok keveredését, ezáltal egy igazán izgalmas miliőt hozhatunk létre.

Dzsungelmotívum

Egyik kedvencem ez a minta, bár nagyon sokan ódzkodnak tőle, így csak az igazán bátrak kiváltsága. Remek látványt nyújt egy fal kisebb részén, de ha merészek vagyunk, akkor akár egy egész falat is burkolhatunk vele. Ha ezt a mintát választjuk, nagyon visszafogottnak kell lennünk a berendezést illetően, a dekorációs elemeket is nagyobb figyelemmel kell összeválogatnunk, mert a dzsungelmintás tapéta ellopja a show-t.

Márvány

A márvány iránti rajongás az idén sem csillapodik. Többnyire az elegancia, a klasszikus megjelenés miatt döntünk mellette. Ha variáljuk, mindenképp beton- vagy fahatású burkolólapokkal tegyük. Többféle módon alkalmazhatjuk: felkerülhet egy helyiség minden falára, de tehetjük csak egyetlen kijelölt szakaszra is, melyet ilyen formában szeretnénk kiemelni.

Az aktuális trendek iránya az anyagok, minták roppant érzékeny keveredésére irányítja a figyelmet. Választásunk mindig attól függ, hogy valójában mit szeretnénk elérni, a végén mit akarunk látni magunk körül. Egy-egy merész döntés hozhatja meg azt az eredményt, hogy jól érezzük magunkat az otthonunkban, éppen ezért semmiképp se elégedjünk meg az unalmas megoldásokkal.


 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..