home 2024. szeptember 19., Vilhelmina napja
Online előfizetés
A magyarországi árvízvédelmi operatív törzs ülése
2024.09.16.
LXXIX. évf. 37. szám
A magyarországi árvízvédelmi operatív törzs ülése

Orbán Viktor vezetésével ülést tartott a magyarországi árvízvédelmi operatív törzs. A magyar miniszterelnök egyúttal bejelentette, minden külföldi útját elhalasztja a rendkívüli árvízhelyzet és az extrém időjárási viszonyok miatt.

A helyzetértékelést követően meghatározták az azonnal végrehajtandó feladatokat, valamint jóváhagyták a következő napokra vonatkozó árvízi védekezési terveket. Orbán Viktor megállapította: a védekezéshez szükséges személyi, technikai és anyagi erőforrások rendelkezésre állnak. Elmondta, három veszélyes helyszín van, a Szigetköz, a Dunakanyar és Budapest. A veszély mértéke azonban nem nagyobb, mint 2013-ban volt, ugyanis akkor körülbelül fél méterrel magasabban tetőzött a Duna, mint ahogy most várják.  

Visegrádon a mobilgátak telepítését is ellenőrizte Orbán Viktor magyar miniszterelnök.

Forrás: MTI, Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..