home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A magyarkanizsai Természetjáró Egyesület tevékenységéről 
2023.01.18.
LXXVIII. évf. 3. szám
A magyarkanizsai Természetjáró Egyesület tevékenységéről 

A magyarkanizsai Természetjáró Egyesület az idei évet túrázással, közgyűléssel és takarítással kezdte.

A tisztújító közgyűlésen Huszta Erzsébet maradt az egyesület elnöke, az öttagú elnökség többi tagja pedig Berecz Sándor, Losonczi Zoltán, Kovács Bicskei Gábor és Szarvas Klaudia. Az összejövetelen értékelték az előző évi munkát és vázolták az idei terveket.

Huszta Erzsébet elmondta, mozgalmas év van mögöttük. Augusztus végéig tart az Öt ország - egy folyó nemzetközi program, amelynek ők is részesei. Az elmúlt évben voltak nemzetközi projekttalálkozón Nagybányán, hulladékkezelő üzemlátogatáson Orosházán, Békéscsabán, folyómentő tanfolyamon a III. Tisza-tavi PET Kupán. Egy csapatuk részt vett a PET Kupa és az újvidéki Testnevelési Kar szervezésében egy folyótisztításon Törökbecse és Óbecse között. A martonosi országhatártól a hídig feltérképezték, milyen szennyezettségű az ártéri erdő, majd megindult annak a takarítása. Martonoson még van egy kis szakasz, amit szeretnének rendbe tenni. Emellett képzőművészeti pályázatot is szerveztek, melyen az óvodásoktól a középiskolásokig több korosztály vehetett részt.  

Az elnök arról is beszélt, eldöntötték, 2023-ban végig mennek Zenta felé egészen a községhatárig, és feltakarítják a partot. Mivel Erzsébet pedagógus, az osztályával örökbe fogadtak egy partszakaszt. Ez azt jelenti, hogy két-három havonta végigsétálnak a területen és összegyűjtik a szemetet.  

A terveikről szólva kifejtette, szeretnék meglátogatni Nagykanizsa testvérvárost kerékpárral, de a már megszokott gyalogtúráikat is folytatják. Emellett lesz autómentes nap és hullócsillag-leső túra is, valamint a jeles napokat is megünnepelik, mint amilyen a víz világnapja, vagy a Föld napja.

Február elsején lesz a Tisza élővilágának a napja, amikor takarítási akciót szerveznek, hogy tiszta  folyóparttal köszöntsék majd ezt a jeles napot.

Forrás: A magyarkanizsai önkormányzat hírszolgálata

Fotó: Fehér Márta

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..