home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A magyar választók 36 százaléka szavazott
Kartali Róbert
2022.11.15.
LXXVII. évf. 45. szám
A magyar választók 36 százaléka szavazott

A vasárnap megtartott nemzeti tanácsi választáson 40 382 magyar nemzetiségű polgár vett részt, ez a magyar külön választói névjegyzékben szereplők 36,69 százaléka.

A Köztársasági Választási Bizottság honlapján 96,88 százalékos feldolgozottság alapján közzétett adatok szerint a választók több mint 97 százaléka, szám szerint 39 876 polgár támogatta a Vajdasági Magyar Szövetség által indított Magyar Összefogás listát. Ezek az adatok még nem véglegesek, de a számok közel állnak a végeredményhez. Ha egyetlenegy választóhelyen sem kell megismételni a szavazást, és elérik a szavazólapok 100 százalékos feldolgozottságát, a Köztársasági Választási Bizottság köteles 96 órán belül közzétenni a hivatalos végeredményt. Ettől az időponttól kezdve 30 napon belül megalakulhat az új összetételű Magyar Nemzeti Tanács.


Kép: rik.parlament.gov.rs

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..