home 2024. szeptember 19., Vilhelmina napja
Online előfizetés
A magyar kultúra napjai Belgrádban
( T. T. )
2006.11.15.
LXI. évf. 46. szám
A magyar kultúra napjai Belgrádban

A megnyitóünnepséget megtisztelte jelenlétével Józsa László, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke is - Szabó Attila felvételePénteken a szerbiai művelődési minisztérium védnöksége alatt a magyar Oktatási és Kulturális Minisztérium kezdeményezésére Fókuszban Magyarország címmel programsorozat kezd...

A megnyitóünnepséget megtisztelte jelenlétével Józsa László, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke is - Szabó Attila felvétele

Pénteken a szerbiai művelődési minisztérium védnöksége alatt a magyar Oktatási és Kulturális Minisztérium kezdeményezésére Fókuszban Magyarország címmel programsorozat kezdődött Belgrádban. Az elkövetkező hetekben a fővárosiaknak alkalmuk lesz megismerkedni a magyar kulturális identitással, azonkívül a kortárs magyar film-, zene- és képzőművészettel. A magyar kultúra napi rendezvénysorozat a belgrádi Száva Központban a szerb és a balkáni vokális zene kivételes tehetségű előadóinak, a Teofilović fivéreknek a hangversenyével kezdődött, valamint a dzsesszt és a magyar népzenét összekötő Dresch-kvartett produkciójával folytatódott, végül pedig a magyar népzene autentikus előadásával jelentős rangot kivívott Muzsikás együttes műsorával zárult. Szombaton a filmeké volt a főszerep, Hajdú Szabolcs Fehér tenyér című idei, valamint Pálfi György Hukkle című 2002-ben készült alkotását tekinthették meg az érdeklődők. Vasárnap a klasszikus zenei alapon dzsesszt és népzenét játszó Jávorkai testvérek és a New Trend Gipsy Band koncertjét élvezhette a közönség. November 13-a és 26-a között a Remont galériában a magyar művészek képeinek kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők, az Egyetemista Művelődési Központban Erhardt Miklós képzőművészét, a YUBIN termeiben pedig holnaptól várja közönségét a Magyar táncok című, színvonalasnak ígérkező tárlat.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..