home 2024. május 08., Mihály napja
Online előfizetés
A magyar kultúra napja a nagybecskereki Petőfiben
Kónya-Kovács Otília
2012.02.01.
LXVII. évf. 5. szám
A magyar kultúra napja a nagybecskereki Petőfiben

A Stella Maris kórusA nagybecskereki Petőfi Magyar Művelődési Egyesületben is megünnepelték a magyar kultúra napját. A jelenlévők közösen énekelték el a Himnuszt, majd Tóthné dr. Glemba Klára elnök asszony mondott ünnepi beszédet. - Vidékünkre is jutott egy-egy elismerés, egy-egy díj a művel...

A Stella Maris kórus

A nagybecskereki Petőfi Magyar Művelődési Egyesületben is megünnepelték a magyar kultúra napját. A jelenlévők közösen énekelték el a Himnuszt, majd Tóthné dr. Glemba Klára elnök asszony mondott ünnepi beszédet.
- Vidékünkre is jutott egy-egy elismerés, egy-egy díj a művelődés területén tevékenykedő személyeknek, akik önszántukból, kedvtelésből, hivatás- és magyarságtudatból már huzamosabb ideje jelen vannak a művelődési életben. Az elismerésre érdemesek között van Konrád Emma, az Emmanuel kamarakórus karnagya, akit Magyar Életfa Díjjal tüntetett ki a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, aranyplakettel pedig msgr. Huzsvár László nyugalmazott nagybecskereki megyés püspököt. Az idén Rontó Márta muzslyai népzeneoktató kapott plakettet, tavaly pedig jómagam részesültem ebben az elismerésben - mondta. Hozzáfűzte: egyik kitüntetettet sem a hírnév, a siker vagy a pénzszerzés vezérelte, hanem kimondottan az eredmény és a szűkebb kis közösségünk érdekében való tenni akarás.
Az ünnepségen fellépett az Emmanuel kamarakórus Kiss Gizella vezényletével, a nagybecskereki leánykollégium Stella Maris kórusa Both Mária Kornélia nővér vezetésével, Vastag Ventor, az Emmausz fiúkollégiumból néhány szavalattal mutatkozott be. A Himnusz megírásának és megzenésítésének történetéből, valamint Gárdonyi Géza Egri csillagok című regényéből Izelle Károly és Jenovay Lajos, a Madách Amatőr Színház színészeinek tolmácsolásában hangzott el néhány részlet, Halmai Tibor pedig Reményik Sándor Az ige című versét adta elő. A rendezvény keretében a közönség megtekinthette a Tabacski Edit könyvtáros által összeállított kiállítást, továbbá a kézművesműhely és az Art Klub tagjainak a tárlatát. A műsor a Szózat eléneklésével zárult.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..