home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
A magyar hagyományok és kultúra szerelmesei
Fehér Márta
2023.06.15.
LXXVIII. évf. 24. szám
A magyar hagyományok és kultúra szerelmesei

Évadzáró műsort tartott a Palics Magyar Művelődési Központ, melyben bemutatkoztak az ovis néptáncolók, a gyermek énekcsoport, a Szederinda Népdalkör a citerások kíséretében, színpadra lépett Bognár Emese versmondó, a zárórészben pedig a Duhaj zenekar és az iskolás korú néptáncosok adtak fergeteges produkciót.

A rendezvény keretében a közönség megtekinthette A Szakkör program során Palicson készült alkotásokat, és a gyermek rajzszakkörön készült rajzokban is gyönyörködni lehetett.

Csiszár Molnár Anna, a Palics MMK elnöke, az évadzáró műsor háziasszonya elmondta, 2022 februárjától használják a Művelődési Központ új épületét, s azóta ott tartja próbáit a Szederinda Népdalkör, a néptáncosok, a népdalos gyerekek, a palicsi színjátszók és a kézimunkázók pedig a próbáik mellett a rendezvényeiket is.

– A korábban működő csoportok mellett újakat is indítottunk a helyiek igényeit figyelembe véve. A mostani évadban a néptánc iránt érdeklődő gyerekek számára az iskolás korosztály mellett ismét elindult az óvodás csoport is, a legkisebbek a népi énekek és népi játékok révén ismerkedhetnek meg a magyar hagyományokkal. A Szederinda Népdalkör is újdonsággal rukkolt elő: immár citerajátékkal kísérik műsorszámaikat.

A két évad közötti szünetben sem áll le a munka, hiszen a Palics Magyar Művelődési Egyesület és a Miroslav Antić Általános Iskola szervezésében négy turnusban rendezik meg a 5–15 éves  gyerekek számára a palicsi Nyári Napközit 9 és 13 óra között. A részvételhez előzetes regisztráció nem szükséges.

Fényképezte: Szalai Attila

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..