home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
A lukakukkos óra
Tóth Tibor
2014.07.02.
LXIX. évf. 27. szám
A lukakukkos óra

Nyolcaddöntő: Belgium–Egyesült Államok 0:0, hosszabbítás után 2:1

Nyolcaddöntő:
Belgium–Egyesült Államok 0:0, hosszabbítás után 2:1


Salvador, Arena Fonte Nova, vezette: Hajmudi (algériai)

Góllövők: De Bruyne a 93., Lukaku a 105., illetve Green a 107. percben.

Belgium: Courtois – Alderweireld, Van Buyten, Kompany, Vertonghen – Fellaini, Witsel – Mertens (Mirallas), De Bruyne, Hazard (Chadli) – Origi (Lukaku).

Egyesült Államok: Howard – Cameron, O. Gonzalez, Besler, Beasley – Zusi (Wondolowski), J. Jones, Bradley – F. Johnson (Yedlin), Dempsey, Bedoya (Green).

Elképesztő mérkőzés, megkockáztatom, hogy a világbajnokság eddigi legjobb mérkőzését láthattuk ezen az estén. Hatalmas iramban játszottak a csapatok, szinte állandóan történt valami a pályán, unatkozni egy másodpercre sem volt idő. A rendes játékidőben a belgák óriási fölényben játszottak, 93 perc alatt 30 kapura tartó lövésük, vagy fejesük volt, amiből 20 el is találta az amerikai kaput, de Howard mindent védett. A meccslabda mégis a Team USA kezében volt: a legutolsó percben Wondolowski állt szemben a kapuval, ellenben fölé lőtt. A belga nyomás a hosszabbítás harmadik percében ért góllá, amikor a csereként beállt Lukaku labdája eljutott De Bruyne-hoz, aki az amerikai kapu hosszúsarkába lőtt. Lukaku azt csinált a fáradt amerikai védőkkel, amit akart, és a 105. percben egy ellentámadás után a kapu jobb oldalába lőtt. Lukaku, a csereadu olyan pontos volt, mint a svájci kakukkos óra.

Az amerikaiak azonban főnixként feltámadtak, és két perccel később a csereként beállt Green révén szépítettek, majd egy fantasztikus szabadrúgás-kombináció végén Dempsey előtt adódott alkalom az egyenlítésre, de közelről Courtois-ba lőtt. Ezzel a belgák jutottak be nyolcadikként a negyeddöntőbe, ahol ellenfelük Argentína lesz. És két érdekesség a végére: a belgák 120 perc alatt 39 alkalommal veszélyeztették Howard kapuját, a világbajnokságok történetében pedig először jutott be mind a nyolc csoportelső a negyeddöntőbe.

Olvassa el ezt is: Foci-vb – csoportok, menetrend, eredmények

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..