A ló hátán van a földi mennyország

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

A ló hátán van a földi mennyország

FelvonulásLudason minden hónap első vasárnapján tartják a vásárt. Az októberi rendezvény azonban -- néhány jó ötletnek köszönhetően -- valóságos népünnepéllyé alakult át. Az évszakhoz képest szokatlanul meleg időjárás nagyon sok érdeklődőt csalt ki az esemény helyszínére, ahol több mint har...

Felvonulás

Ludason minden hónap első vasárnapján tartják a vásárt. Az októberi rendezvény azonban -- néhány jó ötletnek köszönhetően -- valóságos népünnepéllyé alakult át. Az évszakhoz képest szokatlanul meleg időjárás nagyon sok érdeklődőt csalt ki az esemény helyszínére, ahol több mint harminc bográcsban főtt a marhapörkölt, számos árus kínálta a portékáját, szólt a zene, ínycsiklandozó illatot árasztott a nyárson sülő birka. Mindezeken kívül az I. Lovas Találkozó gazdag programja kínált remek szórakozást. Szervezői: az Ostorka Polgárok Egyesülete és a ludasi helyi közösség, a budapesti Corvinus Zrt. és a Furioso Lovas Centrum támogatásával, ugyancsak kitettek magukért! A ló hátán van a földi mennyország -- írta egy ismeretlen szerző, amit a büszke állatok és gazdáik ezúttal is megerősítettek.
Az összejövetel lovas felvonulással kezdődött a falu utcáin, majd következett a fogathajtó verseny, a lovas ügyességi játékok, a ló- és fogatszépségverseny, valamint a lovas póló. A közönség nagyon jól mulatott, miközben azt figyelte, hogyan igyekszik a két csapat lóhátról, seprővel bekergetni a labdát a kapuba. Fellépett az ostorosok Hangzavar nevű csapata, a zentai Szent Longinus Középkori Hagyományőrző Egyesület íjász- és harcijáték-bemutatót tartott, de nagy tapsot kapott Koós Dezső lovasíjász is. A vállalkozó szellemű látogatók ügyességi játékokra, sörivásra, kolbászevésre, kötélhúzásra jelentkezhettek.
A palicsi székhelyű Ostorka Polgárok Egyesülete 2003-ban elsősorban azért alakult meg, hogy ápolja a lovaglás, a lovas élet, a mezőgazdaság tárgyi és szellemi hagyományait, felkarolja a falusi turizmus fejlesztését. Remélik, hogy a találkozóval sikerül egy újabb, lassan hagyományossá váló rendezvénnyel gazdagítani Ludas életét. Amiben mi, akik ott voltunk a vásártéren, nem is kételkedünk.
A fogathajtó versenyen az adai Gyarmat István diadalmaskodott, s a lószépségversenyt is az ő, Vezér névre hallgató négylábúja nyerte meg. A legszebb fiákeres fogat tulajdonosa a szintén adai Albek Sándor lett, a lovas ügyességi játékokban pedig a Gyarmat István--Babarczi Illés alkotta csapat bizonyult a legjobbnak. A legízletesebb marhapörköltet a kispiaci Lakatos József főzte.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Körkép rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

A ló hátán van a földi mennyország
Szabadkai Napló
A ló hátán van a földi mennyország
Média
Facebook

Támogatóink