home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
A lélek ritmusában zengő dal
Kónya-Kovács Otília
2016.06.06.
LXXI. évf. 22. szám
A lélek ritmusában zengő dal

A szalézi szerzetesek Európa-szerte megrendezik a Lélek ritmusa elnevezésű dalfesztivált. Ennek mintájára és Kalapis Sztoján atya kezdeményezésére Muzslyán is ugyanezzel a címmel indították útjára a rendezvényt, melyre harmadszor került sor a Szűz Mária szent neve templomban.

Az esemény célja, hogy a fiatalok a dal segítségével mutathassák be tehetségüket, tudásukat. Kalapis Sztoján atya szerint igencsak fontos, hogy a fiataloknak helyet adjanak az egyházban, a szentmiséken, hogy érezzék, ők is fontosak ebben a közösségben.

Az első évben 11, tavaly 10, az idén pedig 15 fellépő mutatkozott be. Vendégek is érkeztek Erzsébetlakról, Adáról és Moholról, de a legtöbb részvevő helybeli volt. Viccesen meg is lehetne jegyezni, könnyű így dalfesztivált szervezni, amikor hétről hétre ennyi jó hangú fiatal — a Don Bosco ifjúsági kórus és zenekar — énekel a szentmiséken. Mezei Szimóna kórusvezető elmondása szerint a csoport mintegy ötven tagot számlál, vannak gitárosok, dobosok, valamint szintetizátoron is játszanak. Valóban felemelő, hogy ennyien vállalják a fellépés lehetőségét, és élvezettel adják át magukat a dalnak, az éneknek. Sztoján atya megfogalmazása alapján ez olyan, mint egy ima.

Jelen volt az adai Vastag Krisztina is, aki nem először vett részt ezen az összejövetelen. Elmondta, ezúttal a testvérével és annak egyik barátjával érkezett, akik gitáron, illetve basszusgitáron játszanak, az egyik dalt viszont zongorakísérettel mutatta be. A moholi Pajor Tímea szintén visszatérő vendég, aki szívesen mutatja meg a muzslyai közönség előtt a tehetségét. Az erzsébetlaki trió, Csonka Brigitta, Dvorszki Tünde és Szabó Elizabetta a Magyarország című dalt adták elő. Végezetül álljon itt a muzslyaiak neve is: Mezei Szimóna, Tasi Szabina, Tóth Anita, Szabó Laura, Mészáros Emese, Süveg Emma, Rapos Emma, Gabona Kinga, Szalma Eleonóra, Bajtai Kira Anna, Szalma Árpád, Brnić Miroslav, Muhi Dániel, Németh Arnold és Mezei Áron, illetve a Don Bosco ifjúsági ének- és zenekar.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..