home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
A legszebb oázisok díjazása
Kónya-Kovács Otília
2015.08.30.
LXX. évf. 34. szám
A legszebb oázisok díjazása

Harmadik éve szervezte meg a VMSZ muzslyai szervezetének Női Fóruma A legszebb muzslyai virágoskert elnevezésű akciót. A legismertebb közösségi portálon arra kérték a polgárokat, fényképezzék le a kis otthoni oázisuk minden részletét, a kedvenc növényekkel, virágokkal együtt, hogy az oldalra látogatók eldöntsék, melyik a legszebb virágoskert.

— Muzslyán gyönyörű kiskertek vannak, az emberek szeretik a virágokat, mégis — valószínűleg szerénységből — kevesen jelentkeztek erre a felhívásra — mesélte a díjátadó „körúton” Győri Csilla, a muzslyai Női Fórum alelnöke. Vidrács Krisztina elnök szerint azok a polgárok, akik naponta gondozzák a növényeiket, virágaikat, a nyugalom megtestesítői, mintha egy különleges, „más” világban élnének. Ilyenkor, nyáridőben igazán nehéz megtartani a zöld környezetünket, ez a sokéves tapasztalatból merítve csak azoknak sikerül, akik már a kiskert növényeinek minden „kívánságára” tudnak reagálni.

Az első díjazott az idén Rácz Katalin, aki — mint mondta — már három évtizede azon dolgozik, hogy szépítse környezetét, illetve megtartsa a fákat, virágokat. Elmondta, hogy a kiskertjét emlékparknak is nevezhetné, hiszen nagyon sok növényt, facsemetét egy-egy családtagtól, ismerőstől, baráttól vagy munkatársaktól kapott. Jó szívvel gondol azokra az emberekre vagy az emlékükre, akik megajándékozták egy-egy olyan növénnyel, amelyre vágyott. Büszkeségei a kertecske minden zugában megtalálhatóak. Naponta legalább két órát tölt a kedvencei kényeztetésével, ápolásával.


Rácz Katalin (középen)

A második díjazott a Tápai házaspár, Irén és Péter. A szavazók ezúttal is elismerésre érdemesnek tartották a kiskertjüket. Az idén újabb növényekkel, díszfákkal gazdagították a területet. Azt viszont sajnálják, hogy a nagy vágyuk még mindig nem teljesült: egy tavacskát szeretnének kialakítani egy kis híddal. Jövőre biztosan meglesz! — ezt a gazda meg a gazdasszony is megerősítette. A látogatók szeretnek pihenni náluk, a szép zöld környezetben, illetve beszélgetni a lugasban. A házigazdák is alig várják, hogy reggel legyen, ilyenkor mindig kiülnek, és kávéznak a virágok, bokrok között, közben a kis szökőkút csobogása hangolja őket rá az aznapi teendőkre.


A Tápai házaspárnál

A harmadik díjazott a Csíkos házaspár lett. Anna és Ernő szintén nagyon szeretik a virágokat, és a falu szépítéséből is többször kivették a részüket. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..