home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
A legjobban kereső előadók
Zvekán Péter
2023.08.25.
LXXVIII. évf. 33. szám
A legjobban kereső előadók

A világ legismertebb előadóinak jócskán van mit a tejbe aprítaniuk, de még ebben az eszméletlen összegű világban is akadnak, akik jobban teljesítenek, mint mások. A kérdés csak az, hogy valóban az éneklésből van-e a legnagyobb bevételük, azaz magából a dalok és a lemezek eladásából, vagy esetleg más vállalkozásokból. Ennek jártam utána, több oldal adatait összegezve. Olyanokét, mint a Celebrity Net Worth vagy a Wealthy Gorilla.

4. Dolly Parton (650 millió)

Dolly egy átlagos vagy inkább szegénynek mondható családban nőtt fel, mára viszont az egyik legsikeresebb női előadónak számít. Emögött természetesen rengeteg munka van. Összesen több mint 3000 dal fűződik a nevéhez, 9 Grammy-díjat zsebelt be, színészkedett, van egy film- és televíziós produkciós vállalata, és most kapaszkodjon meg mindenki: létezik egy Dollywood Theme Park, azaz saját vidámparkja van, ahol évente átlagosan 3 millió turista fordul meg.

 

 

3. Celine Dion (800 millió)

A kanadai énekesnő anyanyelve a francia, ezért karrierjét úgy kezdte, hogy hazájában ezen a nyelven énekelt és adott ki dalokat. A későbbiekben azonban megtanulta az angolt, majd aláírt egy szerződést az Epic Records céggel, és bázisát áthelyezte az Egyesült Államokba. A többi pedig már történelem, hiszen szinte pillanatok alatt vált nemzetközi szenzációvá. Esetében érdekes módon vagyona nem a lemez- és a daleladásból gyarapodott a legjobban, hanem a turnékból.

 

2. Madonna (850 millió)

Madonna vagyona főleg a zenéből származik, hiszen ő minden idők egyik legsikeresebb előadója (ezzel bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe), a ’80-as évek óta aktív. Turnéi mindig is legendásak voltak, fellépett a Super Bowl félideji show-jában is. Emellett színészkedéssel is próbálkozott, és abból is csurrant-cseppent. Amit viszont sokan nem tudnak, hogy sikeres üzletasszony, akinek saját divatsorozatai vannak, emellett gyerekkönyve és egyéb vállalkozásai is.

 

1. Rihanna (1,7 milliárd)

Simán emlékszem még arra, amikor a mindössze tizenhat éves Rihanna megjelent a popszcénán a Pon de Replay című dalával. Ki gondolta volna akkor, hogy egyszer ő lesz az egyik legbefolyásosabb mindenkori előadó?


Forrás: Wikipedia

Vagyona részben annak köszönhető, hogy ő a világ egyik legfelkapottabb énekesnője, aki megannyi album és turné mellett fellépett még a Super Bowl félideji show-jában is, de ennél talán még fontosabb az, amit sokan nem tudnak róla. Rihanna ugyanis megalkotta a Fenty Beauty vonalat és a Savage X Fenty alsónemű-sorozatot. Mindez hatalmasat robbant, és ennek, valamint az eladásoknak köszönhetően Rihanna hivatalosan is milliárdos lett.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..