home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A legjobbak találkozója
(m.k.o.)
2014.05.28.
LXIX. évf. 22. szám
A legjobbak találkozója

Május 17-én Szabadkán, a Majsai Úti Általános Iskolában ünnepélyesen megnyitották a XIII. Általános Iskolások Művészeti Vetélkedőjét

A vetélkedő célja az anyanyelv ápolása, az anyanyelv szeretetének erősítése, valamint a művészetek szerepének kiemelése az esztétikai nevelésben. A találkozót minden évben azzal a szándékkal szervezi meg az Észak-bácskai Pedagógusok Egyesülete, hogy a vajdasági általános iskolák legjobb diákjai megmérettessenek tudásukban, tehetségükben, alkotási készségükben. A rendezvény évről évre töretlenül népszerű, ezt a számadatok is alátámasztják. Az idén harminchat iskolából hétszáztíz diák vett részt a versenyen tíz kategóriában. Az ÁMV Szabadkán, négy helyszínen folyt. A központi rendezvény a Majsai Úti Általános Iskolában, valamint otthont adott a részvevőknek az Ivan Goran Kovačić Általános Iskola, a Zeneiskola és a Mladost Művelődési Központ is. Harminc zsűritag értékelte a munkákat, és nyolcvan felkészítő tanár szakértelme állt a rendezvény mögött. Tizenhárom év alatt a kezdeményezés igazi mozgalommá nőtt.

— Olyan mozgalomról van szó, amely az elhivatott, odaadó pedagógus munkájára épül, amely hagyományt és értéket teremt, és a vajdasági magyar oktatás színvonalát emeli — mondta üdvözlőbeszédében a fő szervező, De Negri Ibolya, az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesületének elnöke.

A vetélkedőt hivatalosan Joó Horti Lívia, az MNT közoktatási bizottságának elnöke nyitotta meg:

— Hihetetlenül nagy ünnep minden évben az Általános Iskolások Művészeti Vetélkedője, hiszen ez egy olyan megmérettetés, ahol az ismerkedésen túl a gyerekek kipróbálhatják magukat, megtudhatják, miben jók. Azt gondolom, hogy ez nagyon lényeges az individuális oktatás és a tehetségápolás szemszögéből. Fontos, hogy segítsünk a gyerekeknek abban, hogy megtalálják a saját útjukat, ráébredjenek arra, mi az, ami leginkább érdekli őket. Erre nagyon jó alkalom ez a verseny is, amelyen a gyerekek tapasztalatot gyűjthetnek, és eldönthetik majd, milyen pályán akarnak majd továbbhaladni, milyen középiskolában szeretnék folytatni tanulmányaikat, hogy kiteljesítsék a bennük rejlő tudást.

A házigazda nevében Borsity Hornyák Erika, a Majsai Úti Általános Iskola igazgatóhelyettese köszöntötte az egybegyűlteket.

— A két évvel ezelőtt megalapított Vándordíjat — amelyet a diákok a vetélkedőn megszerzett eredményeikkel érdemelnek ki iskolájuknak, s amely tavaly a csantavéri Hunyadi János Általános Iskolába került — az idén az adai Cseh Károly Általános Iskola tanulói vitték haza.

A központi ünnepséget a csantavéri Kozmix Dance Club tagjai tették még színesebbé, elragadó sakktáncukkal. 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..