home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
A különbözőség az egység építésének alapja
Weiss Vesna
2015.05.05.
LXX. évf. 17. szám
A különbözőség az egység építésének alapja

Április 28-án a szabadkai Széchenyi István Általános Iskolában megtartották a hat hónapos A különbség szépít — az egység épít elnevezésű projektum zárórendezvényét.

Másnap kerekasztal-beszélgetésen az interkulturalizmus témáját járták körül a szabadkai önkormányzat, a Horvát Nemzeti Tanács, a Bunyevác Nemzeti Tanács, a Német Népi Szövetség, a Horvát Kultúrközpont, a Montenegróiak Egyesülete és a Roma Oktatási Központ képviselőinek részvételével. A projektum célja annak bemutatása, hogyan lehet a különbözőség az egység építésének alapja, és hogy miként tudja a különbözőség a közös életet gazdagítani. A rendezvényen több mint 200 diák és tanár mutatta be a nemzetek kultúráját, hagyományait, szokásait, nyelvét és zenéjét. A kezdeményezést az Újvidéki Ökumenikus Szeretetszolgálat és a szabadkai Roma Oktatási Központ támogatta.

Weiss Vesna, a Széchenyi István Általános Iskola igazgatója







Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..