home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
A köztársasági elnök Törökországban ünnepelt
(—)
2015.03.18.
LXX. évf. 11. szám
A köztársasági elnök Törökországban ünnepelt

A magyar köztársasági elnök Isztambulban találkozott a konstantinápolyi pátriárkával. A találkozón szó esett a magyar kormány és a magyarországi ortodox egyházak közötti megállapodásról, illetve környezetvédelmi kérdésekről.

A környezetvédelmi ügyekben is aktív török egyházi vezető meggyőződése szerint a klímaváltozás okozta kihívás nemcsak gazdasági, politikai gond, hanem legalább annyira morális is. Az I. Bartolomaiosz pátriárkával folytatott megbeszélése után Áder János az isztambuli magyarokkal ünnepelte meg március 15-ét. „Március 15. vívmányai valójában a mai modern, szabad, független, demokratikus Magyarország első történelmi tartópillérei. Ezeket a pilléreket olyan emberek tették erőssé, akik nem uralkodni, nem vetélkedni akartak. Minden tettükkel és gazdagságukkal a haza boldogulását szolgálták” — hangoztatta Áder János Isztambulban, a helyi főkonzulátus által szervezett rendezvényen.

(Az MTI felvétele)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..