home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
A köztársasági államfő évértékelő sajtótájékoztatója
2021.12.29.
LXXVI. évf. 52. szám
A köztársasági államfő évértékelő sajtótájékoztatója

Aleksandar Vučić köztársasági államfő évértékelő sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy kiegészítette az államvezetőség a népesedéspolitikai támogatások rendszerét: az első gyermek után januártól 300 ezer dináros egyszeri visszatérítés nélküli támogatás jár, a második és harmadik gyermek után 100 ezer dinár, azzal, hogy a második csecsemő után havonta tízezer dinárt is utalnak két éven át, a harmadik gyermek után havonta száz eurót tíz évig, míg a negyedik gyermek után havonta 150 eurót szintén tíz éven keresztül.

Január 5-től 10–50 százalékos állami támogatást hagynak jóvá lakás- és házvásárlási támogatásként gyermekvállalók számára.

Egyszeri intézkedésekről is döntöttek: a 16–29 év közöttiek számára február elsején 100 eurót utalnak, amire január 15-e ás 30-a között kell jelentkezni. Az egészségügyi dolgozók 10 ezer dináros támogatást kapnak január 15-én, február 10-én a nyugdíjasoknak 20 ezer dinárt fizetnek ki.

Fotó: Tanjug

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..