home 2024. szeptember 08., Adrienn napja
Online előfizetés
A községi képviselő-testületek alakuló ülései
2024.07.10.
LXXIX. évf. 28. szám
A községi képviselő-testületek alakuló ülései

Törökkanizsa — Óbecse — Kishegyes

Törökkanizsa

Törökkanizsán a legtöbb tanácstaggal, 19-el a Szerb Haladó Párt rendelkezik, a Vajdasági Magyar Szövetségnek 10 mandátumot sikerült szereznie, míg az ellenzéki tömörülésnek két képviselője lett. A községi képviselő-testület alakuló ülésén kiderült, Törökkanizsa polgármestere továbbra is Radovan Uverić lesz, a községi képviselő-testület elnöke pedig Újhelyi Nándor (VMSZ) marad. A községi tanácsban helyet kapott a VMSZ részéről Orosz Urbán Csilla és Kiss Vendel.

 

Óbecse

Óbecsén is ma tartotta alakuló ülését a községi képviselő-testület. A testület titkára továbbra is Lovasi Latincsity Zsolt lesz, új alelnöknek Saša Marićot választották meg, az elnök pedig Kiss Igor maradt. A Vajdasági Magyar Szövetség soraiból Szerda Balázs ès Györe Decsov Emese továbbra is tanácstagként tevékenykedik. Polgármesternek újraválasztották Vuk Radojevićet, aki több nagyberuházást is tervez az elkövetkező négy évben Óbecse községben, Dane Mandić személyében pedig új alpolgármestert választottak.

A 36 képviselői helyből a Szerb Haladópárt 22, a Vajdasági Magyar Szövetség 9, a VMDK-val közösen listát állító Csak helyben polgári csoport 4 és a Szerb Királyság Megújhódási Mozgalom egyet szerzett meg.

 

Kishegyes

A 25 tagú kishegyesi községi képviselő-testületben 13 képviselője van a haladóknak, 11-et a VMSZ, a Crnogorska Partija lista pedig egy képviselői helyet szerzett. Az alakuló ülésen Marko Lazićot választották meg polgármesternek, aki eddig is betöltötte ezt a tisztséget. Oroszi Sándor lett a képviselő testület elnöke, Zlatko Popović az alelnöke. Az alpolgármesteri tisztséget továbbra is Sándor István töltheti be.

Forrás: Pannon RTV, Vajdaság Ma

Fotók: Pannon RTV, Vajdaság Ma, Facebook

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..