home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
A közösségépítés példája
Borbély Tivadar
2015.02.04.
LXX. évf. 5. szám
A közösségépítés példája

Muzslya, Közép-Bánát legnagyobb magyarlakta települése az idén ünnepli fennállásának 125. évfordulóját. E jeles eseményről a faluban tevékenykedő civil szervezetek és intézmények méltóképpen szeretnének megemlékezni.

A helyi közösségben elmondták, az eseménysorozat január végén a falu legidősebb polgárainak a fogadásával kezdődik, majd a Szilasi-emléknappal folytatódik, áprilisban pedig bemutatják a falu monográfiáját. A központi rendezvényt szeptember első két hetére tervezik.

A muzslyai polgárok biztonságának érdekében — a helyi közösség tanácsának kezdeményezésére — nemrégiben útfelújítási munkálatokat végeztek. Az útépítők kiszélesítették a Szervó Mihály és a Tóth István utca közötti részt, illetve új aszfaltburkolattal vonták be a József Attila utca folytatásában lévő, a Mostari útig vezető szakaszt.
Úgy látszik, valóra válik a Fogarasi fivérek utca lakosainak álma is, a helyi közösség tanácsa ugyanis tárgyalt a nagybecskereki Vojput útkarbantartó vállalattal, melynek illetékesei megígérték, hogy felújítják az említett utca útburkolatát, illetve kiszélesítik a József Attila és a Fogarasi fivérek utcák közötti útszakaszt. A munkálatok elvégzése után a helyi közösség a nagybecskereki útkarbantartó vállalattal egy újabb szerződést írna alá, melynek értelmében minden köbméternyi kibányászott homok értékének három százalékát kellene befizetni a helyi közösség számlájára. A tanács ebből az összegből tudná támogatni a helybeli civil szervezetek munkáját.

A szociális segélyből és a családi pótlékból élő, tizenegy gyermeket nevelő muzslyai Szarvák család, András és felesége, Gabriella, a Hunyadi János utcában lévő rozoga házikóban éldegélnek, melyet a helybeli plébánia jóvoltából kaptak használatra néhány évvel ezelőtt.
A Vajdasági Magyar Szövetség muzslyai helyi szervezetének kezdeményezésére, illetve valamennyi jóakaratú ember összefogásának köszönhetően mintegy négy köbméternyi tűzifával lepték meg a családot.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..