home 2024. május 07., Gizella napja
Online előfizetés
A közös ügyeket csak erős érdekképviselettel lehet sikeressé tenni
Tóth Lívia
2023.11.15.
LXXVIII. évf. 46. szám
A közös ügyeket csak erős érdekképviselettel lehet sikeressé tenni

Zenta községben folytatódott a Vajdasági Magyar Szövetség választási kampánya, mely során dr. Pásztor Bálint, a VMSZ megbízott elnöke és munkatársai Felsőhegyen és Zentán tartottak lakossági fórumot, valamint ellátogattak a zentai Tisza Automotive vállalat épülő gyártócsarnokába.

Felsőhegyen az egybegyűlteket Ősz Szabó Norbert, a VMSZ helyi szervezetének új elnöke és ifj. Fodor István alelnök köszöntötte, akik a települést érintő fejlesztéseket is ismertették. A faluban más változások is történtek a közelmúltban, a helyi közösség élére is új elnököt választottak Gombos Dániel személyében.

A lakossági fórum után dr. Pásztor Bálint a média képviselőinek összegezte az elhangzottakat.

–Az összefogás fontosságáról beszélgettünk, és arról, hogy erős magyar képviselet nélkül a kisebb települések fejlesztési elképzelései sem valósulhatnak meg. Leszögeztük, hogy egy irányba haladunk, és összetartásnak kell lennie, hiszen ez visz minket előre.

Sztantity Szebasztián köztársasági parlamenti képviselőjelölt megerősítette, a felsőhegyiek valóban összefogtak, elsősorban a közösségükért és a jövőjükért. Kiemelte, ezen a választáson is bizonyítani szeretnék, hogy erős közösségnek számítanak, emellett rámutatott, fontos eredmény, hogy a köztársasági kormánya jóváhagyta a vámszabad övezet bővítését Zentán, ahol egy érdekelt vállalat, a Tisza Automotive, már meg is kezdte a beruházást.

Zentán, a városháza dísztermében Burány Hajnalka, a VMSZ zentai község szervezetének elnöke köszöntötte a jelenlévőket, Sztantity Szebasztián a köztársasági forrásokból megvalósuló zentai infrastrukturális fejlesztésekről beszélt, melyek elsődleges célja a Kertek helyi közösség felzárkóztatása. Az egybegyűlteknek bemutatkozott az adai Tóbiás József, aki a köztársasági parlamenti választási lista negyedik helyét foglalja el.

Dr. Pásztor Bálint hangsúlyozta, fontos a közös ügyekről beszélni, mert a VMSZ nem csak felkarolni akarja azokat, hanem sikerre is szeretné vinni. Kitért arra is, hogy a köztársaság támogatta Zentán a szennyvízcsatorna-hálózat bővítését, ami nagy eredmény, hiszen korábban ilyesmi nem fordult elő. Ez is annak köszönhető, hogy a VMSZ révén a vajdasági magyarságnak erős érdekképviselete van a szerbiai parlamentben, amit a jövőben is meg kell tartani. Mindenki szavazat számít, mert ebben a nehéz helyzetben össze kell zárni, hogy legyen magyar jövő a Vajdaságban. Ezt támasztja alá a VMSZ választási jelmondata is, az Elnökünkért, közösségünkért, a jövőért!

Rámutatott, a magyar államnak köszönhetően a Prosperitati három év után új pályázatokat írhat ki, melyek közül az egyik a házvásárlási, a másik kettő pedig a kistermelőknek és a kisvállalkozóknak kínál lehetőséget.

–Ha minden jól megy, akkor legalább ezer új sikeres pályázóról tudunk majd beszámolni a közeljövőben, akik felsorakoznak a jelenlegi 14 ezer sikeres mellé, amennyi összesen volt az elmúlt években a gazdaságfejlesztési támogatási rendszernek köszönhetően – mondta dr. Pásztor Bálint és hozzátette, Pásztor István adott megbízást a gazdaságfejlesztési terv kidolgozására, ő kérte a támogatást hozzá az anyaországban, majd elindították a Kárpát-medence más részeiben is. Legyünk büszkék arra, hogy tőlünk indult el a kezdeményezés, ami sikertörténetté vált. Nagyon fontos, hogy Magyarországnak nemzetben gondolkodó kormánya van és támogatja a külhoni magyarokat, de ha nem lenne erős érdekképviselet itthon, akkor nem lehetne ilyen partneri viszony az anyaországgal, és a támogatási formáknak csak egy töredéke valósulna meg Vajdaságban. Ezért kell lennie egy olyan politikai erőnek, amely a magyar kormánynak a partnere tud lenni, és ez kétségtelenül a Vajdasági Magyar Szövetség.

–Kérjük az embereknek a támogatását annak érdekében, hogy föl tudjuk vállalni azokat az ügyeket, amelyek a vajdasági magyaroknak fontosak, hiszen ki, ha nem a VMSZ. Ezeket az ügyeket senki más nem fogja felvállalni, mi pedig akkor tudjuk sikerre vinni, ha erősek vagyunk. Kapaszkodjunk össze, adjunk bele mindent, és legyen egy jó választás december 17-én!

Burány Hajnalka jelezte, hogy tartományi választások is lesznek, és megkért mindenkit, hogy november 17-én, pénteken, 8 és 12 óra között aláírásával támogassa a VMSZ tartományi jelöltlistáját.

Fotó: Dr. Pásztor Bálint Facebook-oldala

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..