home 2024. szeptember 20., Friderika napja
Online előfizetés
A közös felelősség érdekébe!
KOVÁCS Nándor
2006.03.01.
A közös felelősség érdekébe!

- Ha alapvető kérdésekben nem tudunk szót érteni, akkor nem is beszélhetünk közösségről! - hangzott el az ultimátumszerű figyelmeztetés Bácsfeketehegyen szombaton a Leuenbergi Otthonban megrendezett tanácskozáson, amelyen a délvidéki magyar közösség autonómiatörekvéseinek összehangolására t...

- Ha alapvető kérdésekben nem tudunk szót érteni, akkor nem is beszélhetünk közösségről! - hangzott el az ultimátumszerű figyelmeztetés Bácsfeketehegyen szombaton a Leuenbergi Otthonban megrendezett tanácskozáson, amelyen a délvidéki magyar közösség autonómiatörekvéseinek összehangolására tettek kísérletet a szervezők. A találkozót a vajdasági magyar pártok és a civil szféra részvételével a Civil Mozgalom szervezte. A pártok levelezéséből ugyanis mindannyiunk számára egyértelmű lett, hogy az eddigi formában a pártok autonómiaügyben is képtelenek eljutni a tárgyalóasztalig. Több mint egy évtizede figyelmen kívül hagyják, hogy a politikai legitimitás különböző jogokkal ruház fel, ugyanakkor azonban felelősséget is jelent.
A tanácskozáson valamennyi délvidéki magyar pártunk képviseltette ugyan magát, de a négy órán át tartó vita végén sem tudták álláspontjukat egymáshoz érdemben közelíteni. Ennek alapján fogalmazta meg a tanácskozás zárszavában a megbeszélést koordináló Civil Mozgalom vezetősége, hogy a pártok március tizedikéig jelöljék ki azt a három-három tagból álló képviselőcsoportot, amely a civil szervezetek három tagjával kiegészülve szakértői bizottságban május tizedikéig kidolgozzák a délvidéki magyarság számára a megmaradást és a szülőföldön való boldogulást szavatoló autonómiakoncepciót.
- Amennyiben május tizedikéig nem jön létre a mindenki által támogatott közös dokumentum, akkor a Civil Mozgalom bejelenti, hogy pártjaink nem a délvidéki magyar nemzeti közösség érdekeit szolgálják - rekesztette be a tanácskozást a szervezők nevében dr. Zsoldos Ferenc.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..