home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
A közönség és a zsűri részéről nem volt Dilemma, ki legyen a nyertes
Tóth Lívia
2014.05.17.
LXIX. évf. 20. szám
A közönség és a zsűri részéről nem volt Dilemma, ki legyen a nyertes

Az idén is nagy érdeklődés kísérte az Énekelt Versek XIX. Zentai Fesztiválját, amely a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt nemzeti jelentőségű Kárpát-medencei nagyrendezvénye. A versenyprogramban tíz szólista és együttes lépett fel Keszthelyről, Kolozsvárról, Budapestről, Csanádapácáról, Kecskemétről, Sepsiszentgyörgyről, Szabadkáról és Zentáról.

A versenyben való részvétel feltétele volt, hogy a benevezők műsorán három megzenésített vers szerepeljen, amelyek közül az egyik Terék Anna sziverivers című költeménye legyen.

A zsűri, Radványi Balázs énekes-zenész, a Kaláka együttes tagja, a zsűri elnöke (Budapest), Skorutyák Veronika, az Újvidéki Rádió zenei szerkesztője (Újvidék), Szögi Csaba író, költő (Zenta), Terék Anna Sinkó-díjas költő, a fesztivál díszvendége (Topolya) és Verebes Ernő zeneszerző-költő (Zenta) a következő döntést hozta:

Közönségdíjas lett a zentai Dilemma együttes.

Az intenzív színpadi jelenlétért különdíjat kapott a kolozsvári Hangszóró együttes.

Az egyedi gitáros-énekes előadói stílusáért szintén különdíjban részesült Jenei Szilveszter (Budapest).

A kötelező vers legjobb megzenésítéséért járó különdíjat a kecskeméti Resti Kornél együttes érdemelte ki.

A harmadik díjat a csanádapácai Live Coals együttesnek,

a második díjat a szabadkai Varga Dávid Quintetnek ítélték oda,

míg a dobogó legfelső fokára a zentai Dilemma együttes (Antóczi Dorottya, Kormányos Gergő és Balog Virág László Mózes) állhatott fel.

Az Énekelt Versek XIX. Zentai Fesztiváljának gálaműsorában, május 17-én, szombaton, a Kaláka együttes a 85 éves Kányádi Sándor költőt köszönti.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..