A közmédia kincsei a kincses városból

A közmédia kincsei a kincses városból

A Szimfonik Live kolozsvári koncertje a Dunán — Az MR Szimfonikusok fellépése a magyar popsztárokkal nem új keletű; ezúttal a Kolozsvári Magyar Napokon szerepeltek együtt. A nagysikerű koncertet a Duna szeptember 20-21-én, két részben közvetíti.

Az MR Szimfonikusok már negyedik alkalommal szerepelt a magyar popszakma képviselőivel, első alkalommal Budapesten kívül. A népszerű összeállításnak a Kolozsvári Magyar Napok adtak otthont augusztusban. Az est folyamán fellépett Péterfy Bori, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Heaven Street Seven és az Irie Maffia.

Az „Óperencián innen és túl” szlogennel fémjelzett rendezvénysorozaton adott koncerten a dalokat Megyesi Ádám, Subicz Gábor és Balogh Sándor karmester és zeneszerző hangszerelte. A koncert komolyzenei oldalát képviselő MR Szimfonikus Zenekart Balogh Sándor vezényelte.

A közvetítés egyedi voltát az is adja, hogy határon túli magyar stúdió (a kolozsvári Video Pontes) először rögzített ilyen terjedelemben és minőségben koncertet.

A Petőfi Rádió 2010-ben mutatta be Szimfonik nevű programját, amelynek keretében egy rock zenekar és egy szimfonikus zenekar találkozott. Az örömzenélésből egy jól ismert magyar dal rock-hangszereket sem nélkülöző nagyzenekari változata született meg. A Heaven Street Seven Ez a szerelem című dalának szimfonikus átiratára minden bizonnyal sokan emlékeznek.

A programot továbbfejlesztették, és a Szimfonik Live nevet kapta. Ahogy a neve is mutatja, ekkor már minden koncertet élőben mutattak be.

A közmédia szombaton és vasárnap két részben közvetíti a koncertet.

Adás:

2014. szeptember 20., Duna 23.05
2014. szeptember 21., Duna 22.45

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Mozaik rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

A közmédia kincsei a kincses városból
Mozaik
  • Csermák Zoltán
  • 2019.09.18.
  • LXXIV. évfolyam 37. szám
A közmédia kincsei a kincses városból
Mozaik
  • Csermák Zoltán
  • 2019.07.11.
  • LXXIV. évfolyam 28. szám
Facebook

Támogatóink