home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
A közeljövőben Vajdaságban is képeznek szakembereket
Tóth Lívia
2018.03.07.
LXXIII. évf. 9. szám
A közeljövőben Vajdaságban is képeznek szakembereket

Újabb fontos állomásához érkezett a Magyar Nemzeti Tanács és a Semmelweis Egyetem Pető András Karának együttműködése.

 Ennek köszönhetően akár már az idén megkezdődhet a konduktorok képzése térségünkben.

A Semmelweis Egyetem Pető András Karának olyan módszert hoztak el Vajdaságba, amelynek igen nagy jelentősége van a központi idegrendszeri sérülésekkel élő személyek életminőségének javításában. A projektum negyedik éve valósul meg a magyar kormány támogatásával és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. finanszírozásával. Az intenzív fejlesztő kurzusokba eddig mintegy százötven gyermek és csaknem harminc felnőtt kapcsolódott be, az itteni foglalkozások pedig a múlt évtől az egyetemi hallgatók gyakorlatának részévé váltak.

Perpauer Attila, a Magyar Nemzeti Tanács Oktatási Bizottságának elnöke elmondta, a Semmelweis Egyetem Pető András Karával 2015 óta folytatnak együttműködést. Kiemelte, Zentán jelenleg is folyamatban van egy intenzív kurzus, melyen harmincöt fő vesz részt. Az év folyamán az érintettek további alkalmakra is számíthatnak, emellett pedig a szűrések is folyamatosak, melyekre egész Vajdaság területéről jelentkeztek. Eddig csak Zentán került sor felmérésre, viszont március 20-án és 21-én Muzslyán, a későbbiekben pedig Nyugat-Bácskában is szeretnének szűrést tartani.


Herédi Krisztián felvételei

Dr. Zsebe Andrea, a Semmelweis Egyetem Pető András Karának megbízott dékánja bejelentette, jelenleg is folyik a szakemberképzés elindításának előkészítése, hiszen így nemcsak időközönként, hanem folyamatosan is elérhetővé válhatnának a konduktív fejlesztések a térségünkben. Jó hír, hogy akár már a közeljövőben megkezdődhet a kihelyezett képzés akkreditációja, valamint a képzések meghirdetése.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..