A közeljövőben Vajdaságban is képeznek szakembereket

A közeljövőben Vajdaságban is képeznek szakembereket

Újabb fontos állomásához érkezett a Magyar Nemzeti Tanács és a Semmelweis Egyetem Pető András Karának együttműködése.

 Ennek köszönhetően akár már az idén megkezdődhet a konduktorok képzése térségünkben.

A Semmelweis Egyetem Pető András Karának olyan módszert hoztak el Vajdaságba, amelynek igen nagy jelentősége van a központi idegrendszeri sérülésekkel élő személyek életminőségének javításában. A projektum negyedik éve valósul meg a magyar kormány támogatásával és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. finanszírozásával. Az intenzív fejlesztő kurzusokba eddig mintegy százötven gyermek és csaknem harminc felnőtt kapcsolódott be, az itteni foglalkozások pedig a múlt évtől az egyetemi hallgatók gyakorlatának részévé váltak.

Perpauer Attila, a Magyar Nemzeti Tanács Oktatási Bizottságának elnöke elmondta, a Semmelweis Egyetem Pető András Karával 2015 óta folytatnak együttműködést. Kiemelte, Zentán jelenleg is folyamatban van egy intenzív kurzus, melyen harmincöt fő vesz részt. Az év folyamán az érintettek további alkalmakra is számíthatnak, emellett pedig a szűrések is folyamatosak, melyekre egész Vajdaság területéről jelentkeztek. Eddig csak Zentán került sor felmérésre, viszont március 20-án és 21-én Muzslyán, a későbbiekben pedig Nyugat-Bácskában is szeretnének szűrést tartani.


Herédi Krisztián felvételei

Dr. Zsebe Andrea, a Semmelweis Egyetem Pető András Karának megbízott dékánja bejelentette, jelenleg is folyik a szakemberképzés elindításának előkészítése, hiszen így nemcsak időközönként, hanem folyamatosan is elérhetővé válhatnának a konduktív fejlesztések a térségünkben. Jó hír, hogy akár már a közeljövőben megkezdődhet a kihelyezett képzés akkreditációja, valamint a képzések meghirdetése.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Oktatás rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

A közeljövőben Vajdaságban is képeznek szakembereket
Oktatás
A közeljövőben Vajdaságban is képeznek szakembereket
Oktatás
Facebook

Támogatóink