home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A közbiztonsági helyzetről
(T. T.)
2013.10.16.
LXVIII. évf. 42. szám
A közbiztonsági helyzetről

Kisbajmokon is megszaporodtak a lopások, betörések, erőszakos cselekmények. A rablók az utcán elveszik a polgárok táskáját, a nyakukból kiszakítják az ékszereiket, eltulajdonítják a bolt előtt hagyott kerékpárokat.

A lakosok arra panaszkodnak, hogy félve hajtják álomra a fejüket, mert attól tartanak, hogy valaki kirabolja őket. A helyi közösség vezetősége lakossági fórumot hívott össze, de az ígéretekkel ellentétben a gyűlésen nem jelentek meg a rendőrség képviselői. Darko Antelj, a kisbajmoki helyi közösség elnöke elmondta, hogy a helyzet tarthatatlan, s a helyi közösség vezetősége mindent megtesz, hogy a városrész polgárai biztonságban érezhessék magukat.

— Több járőrök van ugyan az utcákon, és a betörések száma is 6-7 százalékkal csökkent, de ez még mindig nem elegendő eredmény. Nemcsak romák az elkövetők, nem helyezném a hangsúlyt egyértelműen rájuk, vannak itt a mi sorainkból való emberek is, akik rendkívül problémásak, főleg ha alkohol és kábítószer hatása alatt állnak. Naponta 2-3 károsult keres fel bennünket, de a számuk nagyobb, mert nem mindenki jelenti, ha meglopták — mondta.

Stevan Nikolić, a szabadkai Roma Edukációs Központ elnöke közölte, hogy hasonló probléma más helyi közösségekben is felmerült, ezért néhány helyi közösségben nemzetek közötti bizottságot alakítottak, és azután a helyzet lényegesen javult.

A megjelent polgárok közül szinte mindenki elpanaszolta, milyen kár érte, hogy hol és hogyan rabolták ki, majd a helyi közösségben öttagú munkatestületet alakítottak, mely testületben a helyi közösség vezetői és a polgárok is helyet kaptak. Az elkövetkező napokban kérvénnyel fordulnak a belügyminisztériumhoz és a szabadkai rendőrséghez, és a probléma mihamarabbi megoldását sürgetik.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..