home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
A kormánynak lépnie kell
(tv.)
2007.11.07.
LXII. évf. 45. szám

Az elméleti megoldások ideje lejárt, gyakorlatban kell segíteni a gazdákonA VMSZ parlamenti képviselői támogatják a gazdák tiltakozó megmozdulását, minden alkalmat kihasználnak, hogy ügyüket segítsék.- Szeretném hangsúlyozni, hogy nem azért támogatjuk a gazdák tiltakozását, mert ellenzékből nagyon k...

Az elméleti megoldások ideje lejárt, gyakorlatban kell segíteni a gazdákon
A VMSZ parlamenti képviselői támogatják a gazdák tiltakozó megmozdulását, minden alkalmat kihasználnak, hogy ügyüket segítsék.
- Szeretném hangsúlyozni, hogy nem azért támogatjuk a gazdák tiltakozását, mert ellenzékből nagyon könnyű mindenféle tiltakozó magmozdulást támogatni, ami a kormány ellen irányul, hanem azért, mert a megmozdulás a gazdák helyzetének a megoldását szorgalmazza. A VMSZ azért tartja fontosnak, hogy támogassa az ügyet, mert egyszerűen elfogathatatlannak tartjuk, hogy a kormány nem hajlandó foglalkozni azoknak az embereknek a gondjával, akik a mezőgazdaságból élnek. A tüntetést több hónap békés megoldáskeresés előzte meg, a gazdák mindent megtettek annak érdekében, hogy a kormánnyal megegyezésre jussanak, sajnos azonban a hatalom a követeléseket lesöpörte az asztalról, illetve egészen az utóbbi napokig nem volt hajlandó ezekkel a követelésekkel foglalkozni. A VMSZ Koštunica miniszterelnökhöz augusztus 10-én intézett levelében, azt kérte, hogy a kormány hirdesse ki az elemi csapás állapotát Észak-Bácskában, ugyanis teljes egészében adottak voltak a feltételek, hiszen az aszály nagy károkat okozott. Ezt a levelet eljuttattuk a mezőgazdasági miniszterhez, és a kormányon levő parlamenti pártok vezetőihez is. A levélben azt is kértük, hogy a kabinet tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a gazdákat ért károkat orvosolja. Amikor a termelők kénytelenek voltak az utcára vonulni, illetve megmozdulást szervezni, akkor annyi rohamrendőrt, csendőrt küldött ki - a tárgyalódelegáció helyett - a kormány, ami a demokrácia határait súrolja. Mi a parlamentben is elmondtuk, hogy nem a rohamrendőröket kellet volna a gazdák ellen küldeni, hanem a mezőgazdasági minisztert. Úgy tudom, hogy az illetékes tárca még mindig nem lépett kapcsolatba a gazdákkal, vagyis a kormány még mindig nem hajlandó érdemben foglalkozni ezeknek a problémáknak az orvoslásával. Mi a parlamentben azt tudjuk tenni - mint ahogy eddig is tettük - hogy kiállunk a gazdák érdekei mellett, és szóvá tesszük minden adódó lehetőséget kihasználva, hogy a kormánynak nem csak Koszovóval kell foglalkoznia, hanem a más, fontos kérdésekkel is. Egyébként máshol is gondot okozott az idei aszály, és úgy gondolom, hogy a kormánynak lépnie kell, nem lehet lesöpörni az asztalról ezeket a problémákat - mondja Pásztor Bálint, a VMSZ parlamenti képviselője. A kormány különböző bizottságok irányába tolta el az ügyet, Pásztor úgy véli, hogy ezeknek az ideje lejárt, most már nem elméleti megoldásokat kell keresni, hanem a gyakorlatban segíteni a károsultakon.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..