A konzultációk végén, a kampány elején
2012.03.21.
LXVII. évf. 12. szám
A Vajdasági Magyar Szövetség március derekán érkezett konzultációs körútjának utolsó állomására, Zomborba. A Magyar Polgári Kaszinó nagytermét zsúfolásig megtöltötték a nyugat-bácskai civilszervezetek képviselői, és Pásztor István, a VMSZ elnöke, Pásztor Bálint és Varga László köztársasági, valamint Pelt Ilona tartományi parlamenti képviselő révén megismerkedhettek a párt választási programjával, illetve lehetőségük volt kérdésfeltevése és javaslatfelvetésre is. A képviselők egyebek között a vagyon-visszaszármaztatás, a rehabilitáció, a munkahelyteremtő beruházások, az euroatlanti integráció fontosságát taglalták. Elhangzott, hogy a haladás mindenekelőtt a történelmi múlttal való szembenézésnek, lezárásnak, a szomszédos országokkal való viszonynak és a határok rendezésének a függvénye. A VMSZ célja, hogy a köztársasági és a tartományi parlament esetében növelje képviselőinek a számát. Az együttműködést a jövőben is a jelenlegi koalíciós partnerrel tudják elképzelni.
A jelenlevők létszámára (is) utalva erős, szívós, életképes közösségnek nevezték a nyugat-bácskait. Ennélfogva fontos szerepet tulajdonítanak neki a konzultációban. A VMSZ-t stabil és hiteles pártnak tartják nemcsak a vajdasági magyarok, hanem mind többen a más nemzetiségű választópolgárok közül is, s ennek hála a választási kampány során a VMSZ számára biztosítva van Magyarország közjogi méltóságainak támogatása -- hangzott el az összejövetelen.
Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Körkép rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..