home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
A könyvtár és az olvasók ünnepe
(Tha)
2010.07.14.
LXV. évf. 28. szám
A könyvtár és az olvasók ünnepe

A könyvtárban - Barát Kinga fotójaMottó: ''Szoba könyv nélkül olyan, mint test lélek nélkül.” (Cicero)Július 7-én adták át rendeltetésének a felújított csókai könyvtárat, amely az idén ünnepli fennállásának ötvenedik évfordulóját. A rendezvényen többek között részt vett Pászto...

A könyvtárban - Barát Kinga fotója

Mottó: ''Szoba könyv nélkül olyan, mint test lélek nélkül.” (Cicero)
Július 7-én adták át rendeltetésének a felújított csókai könyvtárat, amely az idén ünnepli fennállásának ötvenedik évfordulóját. A rendezvényen többek között részt vett Pásztor Bálint, a szerb parlament képviselője, Juhász Attila tartományi művelődési titkárhelyettes, Korhecz Tamás, az MNT elnöke, Józsa László, a Szekeres László Alapítvány elnöke, Juhász Bálint, a VMSZ alelnöke és Balázs Ferenc, Csóka község alpolgármestere.
A munkálatokat, amelyek révén korszerűbbé, a mai kor követelményeinek megfelelőbbé vált a könyvtár, a Művelődési és Oktatási Központnak részben önerőből, a saját eszközeiből, illetve az önzetlen donátoroknak, magánvállalatoknak és személyeknek köszönhetően sikerült elvégeztetnie. Ezúttal több mint hatszázezer dinárt költöttek arra, hogy az olvasók a jövőben minél otthonosabban érezzék magukat a könyvtárban. A meglévő 22 ezer könyvnek szinte a fele, főleg a polcok hiánya miatt, eddig nem kerülhetett az érdeklődők élé. Az 50 méternyi új polcrendszerrel ezt a problémát is sikerült kiküszöbölni. A kialakított gyermeksarok teljesen új, utána következnek a tinédzsereknek szánt könyvek, a házi olvasmányok, majd az enciklopédiák, a felnőtt könyvek és végül az úgynevezett nyugdíjas sarok. A csókai, illetve a Csóka községhez valamilyen módon kötődő szerzők külön, kiemelt helyet kaptak a teremben.
Az alkalmi műsorban Marija Markov Ilić és Kónya Lívia Fehér Kálmán Bánát című versének részleteit adták elő, fellépett Dupák Fanni és Batančev Katarina ifjú szavaló, valamint Rúzsa Anna fuvolista és Kónya Sándor versénekes. A programban nagy sikerrel mutatkozott be a Magyarországon frissen diplomázott, csókai származású Kovács Éva énekművész is, aki a Marica grófnő és a Cigányszerelem operettekből adott elő részleteket, felvételről pedig diplomakoncertjének egy dalát láthatta a közönség.
Kormányos László, a csókai Művelődési és Oktatási Központ igazgatója oklevéllel köszönte meg a több mint harminc támogatónak a segítséget.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..