home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A könyvek királylányai és királyai
Tóth Lívia
2015.06.15.
LXX. évf. 24. szám
A könyvek királylányai és királyai

Az elmúlt tanévben a csókai Városi Könyvtár sajátos olvasásnépszerűsítő akciót szervezett Könyvkirály leszek! címmel. A tavaly szeptemberi meghirdetés után a jelentkező gyermekek elkezdték gyűjteni a pontszámokat, méghozzá az elolvasott könyvek oldalszáma alapján.



Minden száz elolvasott oldal után tíz pontot kaptak, amikor visszahozták a könyveket és kitöltötték a szükséges űrlapot. A kis csoport tagjai összesen 12.520 oldalt olvastak el.

Horváth Noémi könyvtáros elmondta, nagyon büszke ezekre a diákokra, hiszen egész iskolaévben szorgalmasan jártak be a könyvtárba és közösen válogatták ki a jobbnál jobb olvasnivalót.

Az alkalmi ünnepségen több könyv-királylányt és könyvkirályt hirdettek ki. A legügyesebbek ajándékot kaptak. Az első helyre Szemerédi Fanny került, aki 2750 oldalt olvasott el, őt követi Báló Andor (2600 oldal), Szabó Szonja (1800 oldal), Habram Bence (1600 oldal), Kadvány Nikoletta (1600 oldal) és Varga Kornél (1250 oldal)

Az esemény kezdetén a csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület Kék cinkék irodalmi csoportjának négy tagja, Dupák Fanni, Kovács Dorina, Kovács Bertina és Szabó Regina, Kónya Sándor versénekes közreműködésével előadta a „Szavak helyett verset mondok neked” című műsoruk egy részletét.





Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..