home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A kisoroszi Tájházban vendégeskedtünk
(Tha)
2014.03.19.
LXIX. évf. 12. szám
A kisoroszi Tájházban vendégeskedtünk

A Torontál Magyar Oktatási, Művelődési és Ifjúsági Központ szervezésében tartottuk meg a Hét Nap bemutatkozóját Kisoroszon. Élőújságunkon zsúfolásig megtelt a Tájház udvarában lévő épület terme.

A jelenlévőket Lackó Csaba, a VMSZ helyi szervezetének elnöke köszöntötte, valamint felszólalt Kabók Attila, a VMSZ helybeli képviselőjelöltje és Talpai Sándor, a VMSZ nagykikindai községi szervezetének elnöke is. Vendégként Újhelyi Ákos tartományi képviselő a sajtó közösségmegtartó erejét és szerepét hangsúlyozta.

Kisoroszra valójában január végén készültünk, de az akkori szeles, hófúvásos időszak meghiúsította tervünket. Az elmaradt fellépést most sikerült pótolnunk, és ebben az észak-bánáti faluban is népszerűsítettük hetilapunkat.

Tomek Viktor főszerkesztő a Hét Nap megújult külalakjáról és folyamatosan gazdagodó tartalmáról számolt be, Tóth Lívia főszerkesztő-helyettes a Vajdasági Magyar Kalendáriumot ajánlotta az olvasók figyelmébe. Tóth Tibor, a sportrovat vezetője a futball-világbajnoksággal kapcsolatos előzetesekről és Szalai Attila focistákat ábrázoló karikatúráiról beszélt. Lackó Ildikó példányszámfelelős az előfizetési lehetőségekről és a hamarosan várható új akciókról beszélt. Szóba került az is, hogy az idén húszéves a Bánáti Újság nevű mellékletünk.

Az est kísérőműsorában a helybeli Gligorije Popov Általános Iskola citerazenekara és a Gyöngykaláris vegyes kórus állt a nézők elé, Nyári Enikő, Lenner Nikoletta és Lackó Márta pedig kisoroszi szerzők verseiből, prózájából olvasott fel.

Nyereményjátékunk ezúttal Kisorosz testvértelepülésének, Makónak köszönhetően gazdagodott, tízen ugyanis kedvezményes árú belépőjegyet nyertek a híres Hagymatikum Fürdőbe.

(Fotó: Szabó Attila)

Olvassa el A Vajdasági SkaCcoK irását is élőújságunkról: Hét Nap élőújság Kisoroszon

 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..