home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
A kisközösségek elképzelései
2022.03.10.
LXXVII. évf. 10. szám
A kisközösségek elképzelései

Március 9-én a csonoplyai római katolikus plébánia közösségi termében tartottak lakossági fórumot. Az eseményen vendégként közreműködött dr. Úri Emese köztársasági képviselőjelölt, a zombori egészségház igazgatója, Pelt Ilona tartományi segédtitkár, a VMSZ Nyugat-bácskai Körzeti Szervezetének elnöke, Dubacz Éva tartományi képviselő, Turza Szabolcs falugazdász. A vendégeket és az érdeklődő polgárokat Szakács Csaba, a VMSZ helyi szervezetének elnöke köszöntötte. Jelen volt Balog Anikó köztársasági képviselőjelölt, Jankovich Szilárd zombori városi tanácsos, továbbá Zombor Város Képviselő-testületének két képviselője: Gellér Magdolna és Kanizsai Tamás.

Pelt Ilona körzeti elnök bejelentette, a Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének elnökével való egyeztetés alapján Csonoplyán rövid időn belül falugazdász-iroda nyílik. Az elért eredményekkel és a közelgő választásokkal kapcsolatban hangsúlyozta: 

— A régió úgy tud fejlődni, ha minden magyarok lakta település megfogalmazza a stratégiai projektjeit, amelyeket a Vajdasági Magyar Szövetség érdekképviselete által valósít meg. Annak érdekében, hogy a megkezdett fejlesztéseket folytatni tudjuk, április 3-án el kell menni szavazni az egyetlen vajdasági és magyar listára. 

Dr. Úri Emese képviselőjelölt, a zombori egészségház igazgatója kiemelte:

— Fontos, hogy a kisközösségek mindennapi problémái kimondásra kerüljenek a belgrádi parlamentben. Tíz év alatt eredményként tudjuk felmutatni, hogy minden nehézség ellenére a kis falvakban is meg tudtuk őrizni a betegellátást, Csonoplyán pedig a normatívának megfelelően két orvos is rendel.

A hamarosan megnyíló csonoplyai falugazdász-iroda szakmunkatársa lesz Turza Szabolcs falugazdász. A Kúlán és Bácsgyulafalván is szolgálatot teljesítő tapasztalt szakember bemutatkozott a csonoplyai fórumon. Elmondta, adminisztráció, pályázatírás, pályázatkezelés terén számíthatnak majd rá, fordulhatnak hozzá bizalommal a helyi gazdák.

Ft. Hajdú László helyi plébános a felszólalásában megköszönte Magyarország Kormánya, a Magyar Nemzeti Tanács és a VMSZ támogatását, melynek segítségével kiépítették a plébánia közösségi termét.

Szöveg és fotó forrása: Nyugat-Bácska Portál

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..