home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
A kiskorú Vranka Zoltán családját felöleli a szociális védelmi rendszer
2015.09.25.
LXX. évf. 38. szám

A magyarkanizsai szociális központ közleménye

Magyarkanizsa község szociális központjának mindennapos alaptevékenységébe, a magyarkanizsai önkormányzatnak pedig kiemelt tevékenységei közé tartozik, hogy a község területén segítse az általános életszínvonal emelését, valamint biztosítsa a mindennapi szükséges erőforrásokat és a polgároknak járó szolgáltatásokat mindazoknak, akiket a társadalmi és természeti okok válságos helyzetbe sodortak, és ahol az állami támogatás szükséges az emberi életkörülmények megteremtéséhez.

A szociális védelmi rendszer keretében a község anyagi juttatási formák széles körét és szolgáltatások sorát biztosítja úgy a magánszemélyeknek, mint a családoknak – a törvényes jogoktól és igényektől függően. Ezeknek a jogoknak egy része a szociális központon keresztül érvényesíthető, míg másik része az oktatási intézmények, ill. más szolgáltatók tevékenységi körébe van sorolva. A kiskorú Vranka Zoltán családját felöleli a szociális védelmi rendszer, ami azt jelenti, hogy a Szerb Köztársaság által biztosított jogokból és támogatási formákból ők is részesülnek, valamint mindezt kiegészítik az önkormányzat által biztosított szociális védelmi szolgáltatások. Ezenkívül a szociális központ rendszeresen figyelemmel követi a család életét annak érdekében, hogy a felmerülő igényeik kielégítésre találjanak. Ennek tükrében tehát elmondható, hogy a Vranka család minden lehetséges és elérhető támogatási formában részesül a szociális védelem keretében, melyre való jogosultságukat törvény, ill. községi rendelet biztosítja.

A községünk és elsősorban Magyarkanizsa, Horgos és Martonos településeink életét alapjaiban megrengető körülményeknek köszönhetően nemcsak a hazai, de a nemzetközi médiaházak figyelme is az itt élők felé fordult. Ennek a figyelemnek köszönhetően vált ismertté a horgosi Vranka család és ma már számíthat a humánus és segíteni kész személyek támogatására. Ezúton kérjük a segíteni szándékozókat, hogy jelentkezzenek a magyarkanizsai szociális központban (Fő tér 4., tel.: 024/873-427, e-mail: csr@kanjiza.rs), annak érdekében, hogy a támogatás célzottan és szervezetten érkezhessen meg a Vranka családhoz.

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..