home 2024. október 18., Lukács napja
Online előfizetés
A kisérettségi harmadik napja
2024.06.20.
LXXIX. évf. 25. szám
A kisérettségi harmadik napja

Ma van a kisérettségi harmadik, egyben utolsó napja, amikor a szerbiai végzős nyolcadikos általános iskolások a választott tantárgyból, biológiából, földrajzból, történelemből, fizikából vagy kémiából vizsgáznak. A teszt megírása ezúttal is 9 órakor kezdődött, és 11 órakor ér véget, vagyis 120 perc áll a diákok rendelkezésére.

A kisérettségi június 18-án, kedden kezdődött, amikor anyanyelvből írtak tesztet a tanulók, másnap pedig matematikából. Az oktatási minisztérium közlése szerint anyanyelvből 64 ezer 439 diák érettségizett.

Az előzetes eredményeket június 22-én, szombaton, a véglegeseket pedig június 25-én, kedden közlik az iskolában és a Moja srednja škola portálon.

66.970. tanuló jogosult a kisérettségi megírására, a 2024/2025-ös évben 72.522 hely van a középiskolákban. Hogy kit melyik középiskolába vettek fel, az július 2-án válik nyilvánossá. A beiratkozás a középiskolákba idén is elsősorban elektronikus formában zajlik július 2-a és 6-a között, de személyesen is beiratkozhatnak az érintettek.

A diákok és a szülők fellebbezhetnek, ha nem értenek egyet a teszteredményekkel, ezt közvetlenül az oktatási intézményben vagy elektronikus úton tehetik meg.

Forrás: Szerbiai RTV, Pannon RTV

Fotó: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..